Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vissza tudnam hozni a tejem 7...

Vissza tudnam hozni a tejem 7 het utan vagy mar tul keso?

Figyelt kérdés
Ha igen hogyan csinaljam? Es a babam elfogadna ennyi ido utan a cicit?
2010. máj. 27. 23:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Csináld úgy, mintha most szültél volna. Még örökbefogadó szülőknek (akik nem szültek) is sikerül beindítaniuk a tejtermelést. Ez nem vicc, hanem halálosan komoly!

A babádról sajnos nem tudok nyilatkozni. Sz enyém újszülöttként se fogadta el a cicit. Fejéssel indaítottam be a tejemet, és azóta is fejem neki éjjel-nappal háromóránként.

Csak azt tudom elmondani, hogy én hogy csináltam, mert ez nekem bevált. Talán neked is. Egyszerűen nekiálltam háromóránként fejni. Először csak pár csepp jött. Az első nap estéjére más 20 mili összegyűlt a két ciciből együtt. A harmadik napon fejésenként megvolt a 30 mili, ennyi kellett akkor a babámnak. Egy hét múlva már feleslegem is lett, most pedig, 2 hónap elteltével anyatejleadó vagyok...

Sok sikert!

2010. máj. 27. 23:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszi a gyors valaszt!! Akkor esetleg ha holnap reggel elkezdenem fejni a cicim lenne ra esel hogy beondul ujra? Van elektromos fejom. Nagyon orulnek neki. Nagyon rosszul indult a szoptatas, nagyon stesszes volt nekem is meg a babamnak is es nagyon rossz volt szenvedni latni a kisfiamat es 1 het utan a kiszaradas hataran volt vereset pisilt meg minden es akkor feladtam, nem birtam es tapszert kezdtem el adni neki mert ugy lattam mennyit eszik stb. \nagyon rossz volt. Bocsi de ez most igy kijott belolem. Akkor megprobalkozok ezzel a 3 orankenti fejessel remelem sikerulni fog. Koszonom megegyszer
2010. máj. 27. 23:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Javasolnám neked, hogy minél többet tedd rá a kicsit is, no meg fogyassz olyan ételeket és italokat amelyek tejserkentőek. Én sajnos egészségügyi okok miatt, csak az egyik mellemből szoptathatok, a másikat jegelnem kell. Az első időszakban az idegességtől és a stressztől, hogy csak az egyik mellem használhatom kiborultam, sokat sírtam, hogy "miért én vagyok ilyen szerencsétlen"! Ez ment kb 3 hétig. Igaz plusz tejem nincs, de kb 3 étkezést kell pótolni, mert sikerült visszahoznom. Most 11 hetes a lányom és élvezzük mind a ketten a szoptatást:) Sok sikert és kitartást kívánok!
2010. máj. 28. 04:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen érdemes megpróbálni, úgy ahogy írtad. Fejés közben jó, ha ott a babád, nézd és hallgasd őt, tedd őt is mellre, amikor csak tudod!

Gondolj arra, hogy háborúban még az apácák is szoptattak :D Pedig nem is szültek!

Számolni kell a lehetőséggel, hogy nem fog sikerülni, benne van a pakliban, de egy próbát mindenképp megér!!!

2010. máj. 28. 17:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat, hogy belekotyogok. :) Az első válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy egy fejés meddig tart kb.? Mondjuk 10 percig? Vagy addig, amíg látod, hogy jön a tejcsi? Én is fejem a babámnak a tejet, csak sajnos én nem tudok 3 óránként fejni, mert fáj a bimbóm. Lehet, hogy túl sokáig nyúzom egy-egy fejés alkalmával? :S
2010. máj. 31. 00:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Cicinként kb 10 percig tart. Egy hzete váltottam Avent kéziről elektromosra, hát ég és föld. Sokkal kíméletsebb a bimbómhoz, ugyanakkor jóval több tejet szed ki a cicimből ugyanannyi idő alatt. Mellgyulladás elfelejtve! :-) Én csak addig fejek, amíg jön a tej. Fejés közben masszírozom is, meg óvatosan nyomkodom. Ha már így se jön, akkor abbahagyom.

2010. máj. 31. 01:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm a válaszodat. :) Akkor tuti ez a baj, hogy én túl sokáig nyúzom. :S Na, de most ki fogom próbálni a módszeredet. ;) Én Medela elektromos mellszívót használok, használtam én is kézit és tényleg ég és föld a kettő. :) Még egyszer köszi a választ. :)
2010. máj. 31. 11:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Sikerült visszahoznod a tejed? Én is ebben a cipőben járok. :-(
2010. júl. 19. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!