Nem tudok szoptatni a mellem miatt! Van rá valami megoldás, vagy csak a fejés marad?
Nagyon szerettem volna szoptatni a babámat, de minden alkalommal, mikor ráteszem, nagyon fáj!
A melleimen hatalmas a bimbóudvar, a bimbó pedig nem áll ki eléggé, inkább laposnak mondanám. Tettem rá bimbóvédőt, de a bimbóm és a bimbóvédő vége között nagy a rés. Még védővel együtt is nagyon fáj, ha beveszi, de legalább nem lesz megint sebes.
Valakinek van valami ötlete erre? Esetleg küzdött hasonló problémával?
Nekem is befelé forduló mellbimbóim voltak. Kisebesedett(a gyerek nem kapta be a bimbóvédőt), kb 3 hét pokol volt, vérzett is, kentem sokat, de egész hamar elmúlt.
Most kifelé állnak, normálisak, a gyerek kicuppantotta őket. Nem lett durva a tapintásuk, az érzekelés is rendben van. Új nekem ez a kiálló mellbimbó, régen merev állapotban is szinte lapos volt, de tetszik.
Szívességet tesz neked a kicuppantással. 3 hetet kell kibírni, váltott mellen szoptatni és rendben lesz.
Sokáig azt hitték, a gyerek kapja be rosszul, de nem, szoptatási tanácsadónál is voltam, a mellbimbóm volt az oka.
Befelé forduló mellbimbóm van (volt), a baba nem fogadta el a bimbóvédőt, így maradt a szenvedés.. 4 hónap után adta fel a lányom, kevés tejem volt, úgyhogy az elejétől pótolni is kellett, de a 2. babán már nem is volt gond a bimbókkal, az első baba elintézte a dolgot :D
Érdekes amúgy, hogy a 2. babával jóval tovább fájt a szoptatás, mint az elsőnél...
1,5 éve szopizik a fiam, már jó lenne leállni...
Nekem is ilyesmi mellbimbóm van, sokat szenvedtünk az elején a szoptatással, de nálunk az volt a baj, hogy a gyerek túl gyengén szívta. Ezt pár alkalmas gyógytornával helyrehoztuk. De szoptatási tanácsadót is hívtam, mutatott pár egyszerű pozitúrát és technikát meg megállapította, hogy magas a baba szájpadja, amiatt is nehezen tud vákumot képezni, úgyhogy türelem.
Addig piszkosul fájt a szoptatás, tiszta sebbes volt mindkét mellem, de ezek, ahogy erősödött a babám, szép lassan megszűntek.
a megoldás, hogy szoptatod, és a cicid majd hozzáedződik.
nekünk kb 5. hónap környékén jött el, hogy végre nem úgy tettem mellre a gyereket, hogy közben üvölteni tudtam volna a fájdalomtól. addig kb folyamatosan sebes volt, és már túl voltam 3 mellgyulladáson. a legtöbb etetést végigbőgtem. de csináltam.
szoptatási tanácsadó nincs a közeledben? segíthet. de a védőnők is ezért vannak, hogy segítsenek.
szopis tanácsadó tényleg nem ártana.
Lehet, hogy valóban túl nagy méretű a bimbóvédő amit próbáltál. pl. aventből kettő méret van és a kisebb ami jó. legalábbis nekem a baba be se tudta kapni a nagyobbat.
illetve nem is feltétlenül védőre lenne szükséged, hanem bimbó kiemelőre, amennyiben befelé forduló a mellbimbód. 1-2 hétig fáj, ez normális, utána fokozatosan jobb lesz. ha ezen túl is fáj, sebes, akkor valószínűleg nem jól kapja be a baba a bimbót, vagy nem sikerült jól kiemelni, stb.
Nekem ilyen problémám konkrétan nincs (én a tejmennyiségért küzdöttem az első egy hónapban, szerencsére sikeresen) De ehhez tényleg nem ártana tanácsadó. Szerintem nem bánod meg, ha felhívsz egyet. lll honlapján úgy tudom, hogy területre bontva fel vannak sorolva az ilyen képesítéssel rendelkező emberek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!