7 hós a babám, nagyon kevés lett hirtelen a tejem. Vissza lehet még hozni?
Lehet hormonális oka is. Nekem akkor csappant meg egy időre, amikor először megjött szülés után. De nekem könnyű dolgom volt egy cicibolond kiscsávóval, éjjel-nappal szopizik, úgyhogy gyorsan megnőtt újra a tej mennyisége. Ő se igazán fogad még el semmit, csak egy-két kanállal.
Neked ilyen szempontból sokkal nehezebb, mert a kicsi már lusta szopizni. Rájött, hogy a tápszerrel gyorsabban, kevesebb munkával jól lehet lakni. A helyedben minél többször mellre tenném, sok kicsi sokra megy. És mellette a hozzatáplálást "erőltetném" inkább. Ha éhes lesz, enni fog.
Altatáshoz se kéri a szoptatást? Lehet, hogy félálomban elcumizgat rajta szívesebben. Reggel és este egy kis összebújás, meg altatáskor: ebből kapna annyi anyatejet, ami az immunrendszert erősíti. (Kb. 100 ml/nap).
Ha meg a baba már igazán nem vevő rá, akkor hosszasan erőltetni nem érdemes. Inkább hagyd, mint hogy állandó stressz forrás legyen.
Egyébként a három perces szopik ne tévesszenek meg! Egy ilyen nagy baba ennyi idő alatt is meg tudja tömni a pocakot. Érdemes inkább mérni időnként. Lehet, hogy legközelebb 120-180 milit is eszik 3 perc alatt.
Nekem 7 hónapos fiam van.
Mostanában én is úgy érzem, kevesebb a tej, nem feszül a mellem. De a baba szopi után nyugodt, és elvan 2-2,5 órát. Nálunk még nem volt olyan, hogy 3 óránként kert volna enni.
Fejni már nem szoktam régóta, kb 4 hónapos kora óta. Előtte éjjel-nappal fejtem.
Az én babám is max 5 percet szopik, azalatt jól is lakik. Erosek már az ekkora babák, meg nem is érnek rá többet szopcsizni, menni kell felfedezni a világot 😀
Nálunk megy már a hozzátáplálás, napi 2 étkezés, viszont utána mindig kér szopcsit is.
Tedd mellre, ha elfogadja, hadd szopjon, ameddig jólesik neki. Én már nem nagyon sportolnék rajta a helyedben, szopik, amennyit szopik, de nem fejnék, meg agyalnék ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!