Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen esetben mi a megoldás?

Ilyen esetben mi a megoldás?

Figyelt kérdés
2,5 hós kisfiam egy hete semmit nem fejlődött. Elkezdtem méregetni, hogy mennyit eszik. Éjszaka 170 ml-t eszik egyszer kel fel, aztán reggel és napközben folyamatosan csak 110-120 ml-t eszik. Tegnap kipróbáltam, hogy minden szopi után fejtem a cicimből, mindig jött is 20-30-40 ml még, éjszaka a 170 mellé még 80-at fejtem. Szóval lenne tejcsim, de nem szívja ki a babám teljesen. Cumisüvegből adtam neki ma már , mert tényleg egy dekát nem fejlődött egy hete. Félek, hogy a cumisüveg meg megzavarja és még ennyire se lesz hajlandó dolgozni érte. Szerintetek mit tehetnék?
2010. máj. 22. 17:28
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi, hogy hiába akarom visszetenni a mellemre, üvölt és nem veszi be.
2010. máj. 22. 17:29
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Az én fiam 2 és fél hónaposan kb. 70-80ml-t evett, nem kellett neki több. Ha van még benne, akkor elég neki valószínűleg. Szerintem egyenlőre ne adj neki pótlást, inkább a havi mérést várd be. A fiamnak volt olyan hete, hogy nem hízott semmit, aztán a következő héten behozta, hízott vagy 400g-ot. Úgyhogy én azt javaslom várj egy kicsit.
2010. máj. 22. 17:55
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

szia!

szerintem próbáld meg gyakrabban mellre tenni!szerintem butaság hogy csak 3 óránként ehet!az én lányom nagyon sokat fogyott amikor megszületett és alig akart enni!a doki tápszert akart adni neki és azt mondta hogy csak 3 óránként szabad szoptatni és azt is max.fél órát!na ezt nem fogadtam meg és azóta amikor csak sírt vagy láttam hogy kell neki mellre tettem,volt hogy fél óránként volt hogy 1-2 óránként.nem volt rendszer úgy csináltuk ahogy ő igényelte!most 1 éves lesz és még mindig cicizik naponta 5-6x,és 10 kg!ja és onnantól hogy rá hallgattam meg magamra elkezdett ő is hízni!szerintem hallgass az ösztöneidre és a babádra mert ti tudjátok a legjobban hogy mi a legjobb nektek!senki más!!!!!

2010. máj. 22. 17:58
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
nem lehet,hogy hosszra nőtt?
2010. máj. 22. 18:18
 5/11 A kérdező kommentje:
Utolsó kérdező, most hogy mondod, helyesebben kérdezed, de igen, 4 cm-t nőtt. Ilyenkor igy meglátszik a súlyán? Erre nem is gondoltam. Köszönöm az eddigi válaszokat, akkor lehet, hogy nem kéne mindjárt a cumisüveghez nyúlnom. Hátha tényleg ártok vele. Az én babámnak is vannak olyan napjai, hogy 2 óránként eszik, igény szerint szoptatom, de átlag napokon max. 6x eszik.
2010. máj. 22. 18:23
 6/11 xStefix ***** válasza:

Nyugi, az sem kapásból tragédia, ha heteken át nem hízik egy dekát sem! Mi is voltunk így nemegyszer, a doki engem is piszkált. Én meg mondtam, hogy amíg a gyerekem jól érzi magát, addig ne maceráljon a táppal. Sokkal fontosabb az általános közérzet és a kakis-pisis pelusok száma. Ezekre figyelj! Hidd el, a babád fogja először jelezni, ha "éhezik". Jól mondják a többiek. ;)

A cumisüveg sztornó, szinte minden esetben!

Ha még "mérhető" mennyiségű tej marad a melledben szopi után is, azt vagy fejd ki (szerintem most még érdemes) vagy ha már nagyobb lesz, akkor legközelebb azzal a mellel kezdd a szopit, nehogy a hátsótej bennmaradjon. De végül is az sem katasztrófa, ha nem jön ki az uccsó cseppig, max. annyira esik vissza a tej, hogy "pontosan" elég lesz neki. Szerintem még van egy minimális többleted, de ez egyáltalán nem baj, sőt. ;)

2010. máj. 22. 18:39
 7/11 anonim ***** válasza:
18:18-as vagyok.az én fiam 5 hónapos volt,mikor 2 hét alatt 50 grammot hízott,viszont 2 cm-t nőtt.dokinénink azt mondta,ez betudható a hossznövekedésnek.
2010. máj. 22. 20:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Fiamnak sem volt egyenletes a növekedése, engem is riogattak, de nem hagytuk magunkat, inkább szoptattam minden nyikra:) Minden OK vele!
2010. máj. 22. 21:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Nyugi ha éhes lenne akkor sírna a szopi után. Volt hogy én is bizonytalan voltam, már levágta magát a cicimről ,az azért van mert már nem éhes. Figyeld meg, ha félbeszakítod az etetést, elkezd sírni, visszarakod a cicidre, eszik ameddig szeretne, majd akkor is fordítsd magad felé, és rád fog mosolyogni, vagy elkezd már nézelődni másfelé, na akkor jóllakott. Ha mégis cumi kell, nekünk olyan feje van, hogy nehezebben jön belőle mint a cicimből, mam márkájú, keress te is valami ilyet, az én kislányomat szerencsére nem zavarta össze. Ennek rá volt írva a hátuljára valami olyasmi hogy direkt úgy van kialakítva, mintha ciciből szívná.
2010. máj. 23. 07:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem duplázta meg véletlen a születési súlyát? Az én fiam kb ennyi idősen duplázott, és ekkor szinte megállt a hízásban. Előtte úgy hízott, mint akit tömnek, azóta nem hízik olyan mértékben, mint előtte, sőt van olyan hét is, hogy egyáltalán nem mozdul a súlya sehova...

Egyébként szerintem elég neki amennyit ő szopizik, tudom, hülyeség hasonlítgatni a babákat, de az enyém most 3,5 hónaposan sem eszik meg 170 ml-t egyszerre...

Ha éhes lenne még a babád, biztos jelezné. Ha úgy érzed, hogy sok maradt a cicidben, akkor fejd le, és irány a frigó. Később jól jöhet még a vésztartalék.

2010. máj. 23. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!