Ilyen esetben mi a megoldás?
szia!
szerintem próbáld meg gyakrabban mellre tenni!szerintem butaság hogy csak 3 óránként ehet!az én lányom nagyon sokat fogyott amikor megszületett és alig akart enni!a doki tápszert akart adni neki és azt mondta hogy csak 3 óránként szabad szoptatni és azt is max.fél órát!na ezt nem fogadtam meg és azóta amikor csak sírt vagy láttam hogy kell neki mellre tettem,volt hogy fél óránként volt hogy 1-2 óránként.nem volt rendszer úgy csináltuk ahogy ő igényelte!most 1 éves lesz és még mindig cicizik naponta 5-6x,és 10 kg!ja és onnantól hogy rá hallgattam meg magamra elkezdett ő is hízni!szerintem hallgass az ösztöneidre és a babádra mert ti tudjátok a legjobban hogy mi a legjobb nektek!senki más!!!!!
Nyugi, az sem kapásból tragédia, ha heteken át nem hízik egy dekát sem! Mi is voltunk így nemegyszer, a doki engem is piszkált. Én meg mondtam, hogy amíg a gyerekem jól érzi magát, addig ne maceráljon a táppal. Sokkal fontosabb az általános közérzet és a kakis-pisis pelusok száma. Ezekre figyelj! Hidd el, a babád fogja először jelezni, ha "éhezik". Jól mondják a többiek. ;)
A cumisüveg sztornó, szinte minden esetben!
Ha még "mérhető" mennyiségű tej marad a melledben szopi után is, azt vagy fejd ki (szerintem most még érdemes) vagy ha már nagyobb lesz, akkor legközelebb azzal a mellel kezdd a szopit, nehogy a hátsótej bennmaradjon. De végül is az sem katasztrófa, ha nem jön ki az uccsó cseppig, max. annyira esik vissza a tej, hogy "pontosan" elég lesz neki. Szerintem még van egy minimális többleted, de ez egyáltalán nem baj, sőt. ;)
Nem duplázta meg véletlen a születési súlyát? Az én fiam kb ennyi idősen duplázott, és ekkor szinte megállt a hízásban. Előtte úgy hízott, mint akit tömnek, azóta nem hízik olyan mértékben, mint előtte, sőt van olyan hét is, hogy egyáltalán nem mozdul a súlya sehova...
Egyébként szerintem elég neki amennyit ő szopizik, tudom, hülyeség hasonlítgatni a babákat, de az enyém most 3,5 hónaposan sem eszik meg 170 ml-t egyszerre...
Ha éhes lenne még a babád, biztos jelezné. Ha úgy érzed, hogy sok maradt a cicidben, akkor fejd le, és irány a frigó. Később jól jöhet még a vésztartalék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!