Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon szenvedünk? Megoldás...

Nagyon szenvedünk? Megoldás kellene?

Figyelt kérdés

Hétfő óta tart a dolog, hol intenzívebb, hol könnyebb. Eddig azt hittem a front miatt van, de ma nincsen front...

Nagyon nyűgös a babám és nem tudom mi a baja. Csak cicin nyugszik meg, de még ott is szokott nyűglödni. Erölködik, sír, nyöszörög, feszíti magát. Mindezt szopizás közben. Aztán elalszik rajta.Gyömöszölöm vissza a szájába, mert tudom, hogy amint felébred, (kb. 3 perc) már sír is. A büfit már nem is merem próbálni. Este nincs gond vele, szépen alszik. De nappal... folyton csak sír. Infacolt adok neki. És hétfő óta hígabb a kakija, de semmi változás nem történt nálam. Délután már elviszem orvoshoz, mert ez már nem állapot, hogy ilyen keservesen sír és nem is éhes. Addigis van ötlet, hogy mi a gond?

2011. aug. 18. 11:03
 1/10 A kérdező kommentje:
5 hetes
2011. aug. 18. 11:25
 2/10 anonim ***** válasza:
szerintem tuti,hasfajos. Igyatok mind a ketten edeskomeny teat, tologasd sokat a babakocsiban osa vissza, ettol majd beindulnak a belei.
2011. aug. 18. 12:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Nálam ugyanez a helyzet,8 hetes kisfiú. Jó pár napba beletellet mire rájöttem, hogy nem lakik jól a cicimből. Ugyanígy tekergett rajta,mert fájt a hasa, nem evett csak cumizott, eltelt 40-50 perc, én úgy gondoltam, hogy jól is lakott, közben meg dehogy lakott jól, alig evett szegénykém. Adtam neki néha-néha infacolt, most jobb a helyzet.
2011. aug. 18. 12:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Igen, szinte ugyanez a helyzet, csak az a baj, hogy ő már kapja az infacolt jó ideje. Amikor elkezdtem neki adni, jobb lett a helyzet, de most megint szenvedés. Eddig úgy tudtam, hogy a hasfájós babák este szenvednek, de az enyém inkább délelőtt meg délután. Lehet összefüggés a híg kakis pelus és a nyűglődése között?
2011. aug. 18. 12:38
 5/10 xStefix ***** válasza:

Moira, étkezéseddel hogy állsz? Eszel mostanában valami újat? Tejterméket mennyit és milyet?

A babád biztosan hozzájut a zsíros hátsótejhez is?

2011. aug. 18. 14:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Beszéltem a doktornőnkkel, azt mondta diétázzak és egyek hasfogó ételeket, na meg mellőzzem az összes tejterméket. Szerintem hozzájut a hátsó tejhez is, mert mindig ugyanarra a mellre teszem vissza 2 órán belül, meg elég sokáig szopizik. Fogyni sem fogyott még. Remélem, ha ezeket betartom, akkor megszűnik a gond. Meg remélem segít az az édeskömény tea is amit én iszok.
2011. aug. 18. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:
17%

Én három dologra tippelnék:

1, vagy éhes - pótolnék üvegből, inkább, minthogy éhezzen

2, vagy nem éhes - és éppen azért üvölt cicin mert már nem kell neki és utálja, ha folyton a szájába tömöd. "gyömöszölöm vissza a szájába",

3, fáj a hasa a sok cicizéstől - mivel állandóan cici van a szájába folyamatosan teli a gyomra és nem tud rendesen kiürülni, ami hasfájáshoz vezet. Az hogy eszik rá egy kicsit átmenetileg enyhíti ugyan a fájdalmát, de megint tele lesz a pocija, megint fájni fog és kezdődik az egész előröl.

Hány óránként eszik? Milyen idős? Nem lehet, hogy növelni szeretné az étkezések közötti eltelt időt? Lehet, hogy más nincs igénye rá. Próbáld meg kicsit békén hagyni és nem kergetni a cicivel. A cici nem mindenre megoldás, lehet hogy most pont rosszat teszel vele.

2011. aug. 19. 10:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon felháborodtam a válaszodon! Szerinted egész nap üldözöm a cicimmel a babámat??? Most ezt komolyan mondod??? Ha nem kéne neki, akkor nem venné a szájába... Amúgy meg megetetem, büfiztetem, és utána sír. Megpróbálom megint megetetni, hátha éhes maradt. Ha nem kell neki, akkor leteszem. Erre sír. Felveszem, még mindig sír, Másohgy tartom, még mindig sír, Sétálok vel, mág mindig sír. Már üvölt. Beszélek hozzá, mindent megpróbálok és még mindig sír. Mit tehetnék szerinted??? Persze, hogy mellre teszem. Nem fogok még 2 órát járkálni egy üvöltő gyererkkel, csak azért mert nem telt még le a 3 óra, vagy hogy gondoltad? Szerinted mit kellene tennem? Visszateszem cicire és megnyugszik. Ha nem éhes, akkor úgysem fog enni, csak cumizik. Mert megnyugtatja. Ja és leírtam, hogy 5 hetes. Hétfőn lesz 6. ÉS igen, lehet fáj a pocija, de mit tehetnék, ha semmitől nem nyugszik meg? Hiába tornáztatom, hiába simogatom, iszom az édeskömény teát...
2011. aug. 19. 12:53
 9/10 xStefix ***** válasza:

Moira, szerintem is jó tipp a diéta, de persze csak óvatosan. Az édeskömény teára is figyelj kicsit, egyes babákat pont hogy az hajt meg. Szerintem egyszerre egy dolgon változtass, hogy utólag ki tudd sakkozni, mi lehet a ludas.

Majd meglátod úgyis. Remélem, ez segíteni fog!

A pótlásos és időkitolásos javaslattal én se értek egyet. Ha a baba éhes, szívni fogja a mellet, ha nem, akkor komfortszopik rajta. Ha pedig nincs szüksége a mellre, akkor nem fogadja el. Ilyen egyszerű. Jól teszed, hogy kínálod - majd ő eldönti, kell-e vagy sem. Ezzel is tanulod a közös kommunikációt.

2011. aug. 19. 16:14
 10/10 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező!

A kérdésedben ezt írtad "Csak cicin nyugszik meg, de még ott is szokott nyűglödni. Erölködik, sír, nyöszörög, feszíti magát. Mindezt szopizás közben. Aztán elalszik rajta.Gyömöszölöm vissza a szájába, mert tudom, hogy amint felébred, (kb. 3 perc) már sír is. A büfit már nem is merem próbálni."

Most meg ezt:

„Amúgy meg megetetem, büfiztetem, és utána sír. Megpróbálom megint megetetni, hátha éhes maradt. Ha nem kell neki, akkor leteszem. Erre sír. Felveszem, még mindig sír, Másohgy tartom, még mindig sír, Sétálok vel, mág mindig sír. Már üvölt. Beszélek hozzá, mindent megpróbálok és még mindig sír. Mit tehetnék szerinted??? Persze, hogy mellre teszem.”

Most döntsük már el, hogy büfizteted vagy nem, gyömöszölöd-e vagy nem,???

Ha a kérdésedben a valóságos problémát írod le, lehet hasznosabb válaszokat kapsz. És ha valaki tippet ad, akkor nem felháborodni kell, hanem megköszönni, hogy vannak olyan idegenek, akik hajlandók elgondolkozni a problémádon és segíteni. Részemről ennyi, nem segítek olyan embernek, aki nem hajlandó a lehetséges megoldásokon elgondolkozni.

2011. aug. 20. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!