Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák! Szoptatáskor félre...

Anyukák! Szoptatáskor félre szoktatok menni, ha otthon vagytok?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,amikor csak a szűk családi kör(nagypapa,nagymama,testvér stb.) van odahaza. Olyankor előttük csináljátok,vagy félrevonultok a babával?

2017. júl. 14. 20:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%

Jobb az a babának is, ha nyugottan szopik. Mondjuk inkább anyukát zavarja. Különben is, mi a fenének mindenkinek az anyuka mellét bámulni. Persze természetes a szoptatás, de a mell, akkor is egy intim testrész marad.

A másik gyerek előtt, ha az még kicsi, férj előtt szoptatni teljesen rendben van. De szerintem se a mama se a tata, se a testvér, sógornő előtt már normális, ha nem akarunk szoptatni. Általában mindenki okoskodik a szoptatásról, még akkor se ha még gyereke se volt, de biztos, hogy jobban tudja...ezekkel az okoskodásokkal eléggé lestresszelik anyukát, nem hogy még nézzék is. Hát mi az anyuka, valami állat egy állatkertben, hogy nézni kell, miközben szoptat? Amúgy meg fordítva is rosszul eshet. Lehet, hogy az anyuka az, aki zavarba hozza a rokont azzal, hogy előttük szoptat.

2017. júl. 14. 22:58
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

ez érdekes, senki nem szoptat a rokonok előtt, de az árkád közepén a JOGOM VAN felszólalással kicsapja a cicit..

na mindegy. én csak a férjem előtt

2017. júl. 14. 23:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nincs még babàm. Tesó és sógornő szoptatott előttünk. 2 baràtnőmnek van babàja. Legelőször mindkettejüknél kimentem mikor etetéshez készültek, hogy ne zavarjam őket, ők szóltak hogy menjek vissza nyugodtan.

Egyértelmű hogy egyiküknél sem a mellüket bàmulva beszélgettünk tovàbb.

Szerintem "kötődéstől függ ki maradhat és ki nem. "Szeretett" emberek előtt biztosan tudok majd és nem zavarnak, de akivel csak felületes a kapcsolatom, az maradjon majd tàvol.

2017. júl. 15. 00:28
 14/16 anonim ***** válasza:
14%

11-es! Már miért kellene bárkinek is a szoptató anya mellét bámulni szoptatáskor?

Én két gyermeket szoptattam összesen 3 évig szinte megszakítás nélkül, mert gyorsan jöttek egymás után.

Az elején, amíg mindenkinek új volt a helyzet, megkérdeztem, hogy zavarja-e, ha szoptatok.Ha bárkit zavart volna, természetesen kimentem volna, vagy a családtag mehetett voln át másik szobába. De a nagyszülőket nem zavarta, mindenki maradt a szobában, csak a férfi családtagok diszkréten elfordultak. De a beszélgetés folytatódhatott tovább. Soha, egyik nagypapa sem bámulta a melleimet.

Egyébként pedig életszerűtlennek tartom, hogy 3 éven keresztül bizonyos időközönként (az elején akár óránként) elvonuljak csak azért, hogy megszoptassam a babámat. Ők a családom.

2017. júl. 15. 00:53
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
Mikor az első gyerekkel hazajöttünk a kórházból, anyósomék egyből jöttek látogatni. Nem is volt ezzel semmi baj, de pont az érkezésük előtt éhezett meg a gyerek, úgyhogy bementem vele a gyerekszobába, megkértem a férjemet, ha mégérkeznek, szórakoztassa addig őket, míg nem végzünk. Erre hallom kintről, hogy anyósom mondja, hogy dehát ő is nő, ő bejöhet. És be is rontott szoptatás közben.
2017. júl. 15. 08:27
 16/16 anonim ***** válasza:
Kizarolag a ferjem es anyukam elott szoptattam.
2017. júl. 20. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!