Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért erőlteti mindenki, hogy...

Miért erőlteti mindenki, hogy válasszam el a babát?

Figyelt kérdés

Miért ciki egy éven túl szoptatni? Miért erőltetik annyira az elválasztást, hogy azt mondják, nem baj az sem, ha naphosszat üvölt érte vagy legjobb lenne napokra elmennem? (Egy hete töltötte az egy évet a lányom, aktívan szopik naponta 8-10-szer, hajnalokat is beszámolva).

Ti erről mit gondoltok?

2017. jún. 26. 07:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
54%
Szia. Az alapvető probléma az, hogy az ember nem a saját dolgával foglalkozik. Ez a ti dolgotok, egyáltalán nem másé. Addig szoptatsz ameddig neked- nektek kényelmes. Az én lányom 20 hónapos, szopik, eszem ágában sincs elválasztani, nem érdekel ki mit mond, beleszólásuk nincs. Egyébként nem csak otthon szoptatom. És az elv, ami szerint teszem az az, hogy a saját dolgommal foglalkozom, és ezt ajánlom másnak is. A családom nem szól bele, idegeneknek köze pedig nincs hozzá. Remélem elég bátorítast adtam...😉
2017. jún. 26. 14:05
 22/26 anonim ***** válasza:
54%
Többszöri alkalommal futok bele abba a válaszadóba, aki szerint szar anya az, aki szavak nélkül, a mellel nyugtat és vígsztal. Drága, mennyivel elfogadhatóbb ha cumit dugnék a szájába?!
2017. jún. 26. 14:09
 23/26 A kérdező kommentje:
Igen, köszi 😉😉
2017. jún. 26. 14:09
 24/26 anonim ***** válasza:
37%
Én ugyan megpróbáltam leválasztani egy évesen, de még mindig ragaszkodik az alvás előtti szopihoz. Másf éves. Emiatt más nem is altathatja, múltkor elmentem egy barátnőmmel színházba, este 10,30-ra értem haza és az egyébként 8-kor már alvó fiam tágra nyílt szemekkel feküdt az ágyban. Szopizott 3-4 percet és elaludt. Egyszerűen még nem érett az elhagyására. Nem is értem ezt a "babák táplálására való" elméletet. Az első szülinapján még szophat, aztán másnaptól szigorú tilalom? Nem minden gyerek működik egyformán. Ahogy az sem igaz, hogy ha valami baja van és vigasztalni kell, a szájába tömöm a mellem.
2017. jún. 26. 14:14
 25/26 anonim ***** válasza:
60%

A játszón szóba került, hogy a masfék évesem szopik alvás előtt. Egy ismerős anyuka megrökönyödve kérdezte tőlem, meddig tervezem még ezt csinálni. Ránéztem a 3,5 évesére és visszakérdeztem, meddig tervez még cumizni. Anyuka válasza: jaj, hát az megnyugtatja.

Na, ilyenektől durran el az agyam, mikor mindenféle plázap*csa jön azzal a gyakorin, hogy aki sokáig szoptat, az csak azért teszi, mert így egyszerűbb vigasztalni a gyereket, bezzeg ők! ...betömik a száját cumival.

2017. jún. 26. 14:44
 26/26 A kérdező kommentje:
Hát igen... cumizni elfogadott 4 éves korig is, pedig a szoptatást helyettesíti.
2017. jún. 26. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!