Miért erőlteti mindenki, hogy válasszam el a babát?
Miért ciki egy éven túl szoptatni? Miért erőltetik annyira az elválasztást, hogy azt mondják, nem baj az sem, ha naphosszat üvölt érte vagy legjobb lenne napokra elmennem? (Egy hete töltötte az egy évet a lányom, aktívan szopik naponta 8-10-szer, hajnalokat is beszámolva).
Ti erről mit gondoltok?
Nekem még csak két hónapos volt, mikor elkezdte kérdezgetni a rokonság meg pár ismerős, hogy "szopik még?"
Akkor is csak annyit válaszoltam, hogy "magánügy". Gyorsan leszoktak róla.
Egyedül a védőnőnek és a gyerekorvosnak vagyok hajlandó erre a kérdésre válaszolni.
Őket úgy választottam, hogy támogassák a hosszan szoptatást.
A rokonokat sajnos nem lehet megválogatni.
Az altalanos ismeretek szerint a szoptatas a babak taplalasi modja. Es az egy even tuli gyerek mar nem baba. Ennyire egyszeru:)
Masik: a szoptatas taplalas, etetes. Egy even tuli gyerek pedig mar teljes ertekuen etkezik (kiveve persze a kesobb adhato allergizalo eteleket de azok ugyebar helyettesithetoek.)
Tehat alapvetoen bar akarmeddig lehet szoptatni, de igazabol a szoptatas eredeti ertelme (azaz a kisbaba etetese) valoban 1 eves korig tart kb. Onnantol mar kenyelmi dolog mert az anyukak egy siras eseten szivesebben nyomjak a kisgyerek szajaba a melluket mert egyszerubb mint szavakkal vigasztalni/nyugtatgatni, a kisgyerek meg megszokasbol cuncog anya testen.
Az ilyeneknek mint az utolso valaszolo javasolnam olvassak el a kutatasokat amibol kiderul, hogy a ket even tul szoptatott gyerekek mennyivel intelligensebbek lesznek.
Csak mivel ego nekik, hogy az o gyerekuk nem lesz az, fujjak az ostobasagukat.
15#
Alapvetően tévedés az az állítás, hogy a baba számára a szopás csak táplálkozás.
Más baj nincs vele.
"...a ket even tul szoptatott gyerekek mennyivel intelligensebbek lesznek."
Hogyne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!