Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért erőlteti mindenki, hogy...

Miért erőlteti mindenki, hogy válasszam el a babát?

Figyelt kérdés

Miért ciki egy éven túl szoptatni? Miért erőltetik annyira az elválasztást, hogy azt mondják, nem baj az sem, ha naphosszat üvölt érte vagy legjobb lenne napokra elmennem? (Egy hete töltötte az egy évet a lányom, aktívan szopik naponta 8-10-szer, hajnalokat is beszámolva).

Ti erről mit gondoltok?

2017. jún. 26. 07:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
36%
Ki a sz@rt érdekel mások véleménye ? Ez valami népbetegség mások életébe ilyen szinten beleugatni. Mi külföldön élünk és itt ilyen nincs.
2017. jún. 26. 09:14
 12/26 anonim ***** válasza:
32%
Ja és én 2 éves koromig szoptam.
2017. jún. 26. 09:15
 13/26 anonim ***** válasza:
40%
Nálam is kérdezgették a rokonok. Nem is értettem mi közük hozzá, így egy egyszerű igen még szokott szopizni választ odadobtam és már ejtettem is a témát mielőtt úgy gondolnák érdekel, hogy mi a véleményük róla.
2017. jún. 26. 09:30
 14/26 anonim ***** válasza:
38%

Nekem még csak két hónapos volt, mikor elkezdte kérdezgetni a rokonság meg pár ismerős, hogy "szopik még?"

Akkor is csak annyit válaszoltam, hogy "magánügy". Gyorsan leszoktak róla.

Egyedül a védőnőnek és a gyerekorvosnak vagyok hajlandó erre a kérdésre válaszolni.

Őket úgy választottam, hogy támogassák a hosszan szoptatást.

A rokonokat sajnos nem lehet megválogatni.

2017. jún. 26. 10:30
 15/26 anonim ***** válasza:
72%

Az altalanos ismeretek szerint a szoptatas a babak taplalasi modja. Es az egy even tuli gyerek mar nem baba. Ennyire egyszeru:)

Masik: a szoptatas taplalas, etetes. Egy even tuli gyerek pedig mar teljes ertekuen etkezik (kiveve persze a kesobb adhato allergizalo eteleket de azok ugyebar helyettesithetoek.)

Tehat alapvetoen bar akarmeddig lehet szoptatni, de igazabol a szoptatas eredeti ertelme (azaz a kisbaba etetese) valoban 1 eves korig tart kb. Onnantol mar kenyelmi dolog mert az anyukak egy siras eseten szivesebben nyomjak a kisgyerek szajaba a melluket mert egyszerubb mint szavakkal vigasztalni/nyugtatgatni, a kisgyerek meg megszokasbol cuncog anya testen.

2017. jún. 26. 10:59
 16/26 anonim ***** válasza:
19%

Az ilyeneknek mint az utolso valaszolo javasolnam olvassak el a kutatasokat amibol kiderul, hogy a ket even tul szoptatott gyerekek mennyivel intelligensebbek lesznek.

Csak mivel ego nekik, hogy az o gyerekuk nem lesz az, fujjak az ostobasagukat.

2017. jún. 26. 11:10
 17/26 anonim ***** válasza:
43%

15#

Alapvetően tévedés az az állítás, hogy a baba számára a szopás csak táplálkozás.

Más baj nincs vele.

2017. jún. 26. 11:35
 18/26 anonim ***** válasza:
74%

"...a ket even tul szoptatott gyerekek mennyivel intelligensebbek lesznek."

Hogyne.

2017. jún. 26. 11:38
 19/26 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Nálam 1 év a határ! A kislányom is addig szopott, a kisfiamat is addig szeretném! Ez az én dolgom, nem tartozik másra! 6 hónapos a fiam, tőlem is megkérdezték, hogy szoptatom e még....
2017. jún. 26. 12:05
 20/26 anonim ***** válasza:
66%
Ó ezt én sem értem, lányomnál 1 éves koráig mindenki úgy kérdezte, hogy ugye szopik még, aztán egy éves kora után jött, a de ugye már nem szopik? Én volt, akinek be se mertem vallani. 19 hónapos koráig szopott. Fiam 15 hós most, ugyanez van, mindenki jön az ugye már nem szoptatok dumával, csak már nem érdekel. Addig szoptatok, míg a gyerekem igényli, aki szerint meg ez perverz, annál nagy gondok vannak a fejében.
2017. jún. 26. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!