Mellgyulladás lenne?
11 hetes szopis babám van
2 napja elkezdett fájni a ball mellem, de csak alul
Nem vagyok lázas, nem akarok belehalni a fájdalomba, de azért elég kellemetlen
Mitől lehet ?
Lehet kezdődő mellgyulladás. Masszírozd a fájó pontot, próbáld úgy szopiztatni a babád, hogy az állával vagy az orrával a fájó részt nyomja szopizás közben. Én a helyedben jó alaposan megszoptatnám a babámat, arra törekednék, hogy ürítse ki teljesen a szóban forgó mellet, hogy ne maradjon benne pangó tej. Ha nem szívja ki alaposan, lefejném, hogy egy csepp sem maradjon benne, és masszíroznám.
Anno nekem a babám 10 hetes korában volt mellgyuszim, de nekem rövid idő alatt kőkemény lett, és felment a lázam 40 fokig. Durva volt. A lázam ellenére forró víz alatt kellett masszíroznom a mellem, hogy lazuljon a meleg víz hatására, hogy ki tudjam masszírozni a csomókat. És persze, nonstop szoptatnom kellett a kisfiamat, mert Ő volt a leghatásosabb mellszívó.
Ne hagyd magad lebeszélni a szoptatásról! Engem a mentősök akartak lebeszélni, amikor éjjel felhívtam őket, hogy adjanak tanácsot, mit csináljak. Aztán a nőgyógyászom rakta helyre a dolgokat: lázcsillapítást javasolt (ami mellett lehet szoptatni), állandó szoptatást, forró vízben áztatást és masszírozást. Meg kaptam szoptatás alatt szedhető antibiotikumot.
Kerüld el, hogy ilyen durvává váljon a helyzet!
Köszönöm a gyors válaszokat.
Egyelőre meleg borogatást, illetve masszírozást alkalmazok. Plusz miután a babám befejezte a szopit (ha jóllakott hiába van még tejcsi, nem kell neki) kifejtem a maradékot. Remélem hamarosan jobb lesz, bár továbbra sem halok bele a fájdalomba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!