Azoktól kérdeznék, akik sokáig (évekig) szoptatták a gyermeküket?
A barátnőm nem tud eljönni az esküvői vacsoránkra, mert a gyereke csak cicin alszik el. Szerintetek ez normális? Miért csináljátok ezt saját magatokkal és a babátokkal? A barátnőm nyüglődik hogy nem tudja leválasztani a gyereket. 3 éves. De büszke rá hogy viszont sose hagyja sírni (valóban nem mert minden nyikkanásra kiszolgálja)
nem provokálni akarok, hanem megérteni a másik oldalt! (van gyerekem)
Nem,szerintem sem akarod megérteni.
Sokáig szoptattam, de ha nagyon el akartam volna menni, megoldom. Minimum altatás után. De valahogy vmennyi időre megoldanám.
Hosszan szoptattam, de a kizárólag cicin való elalvásra szándékosan nem szoktattam rá a gyereket, pont az ilyen esetek miatt.
De ezt a barátnődnek kell eldöntenie, és ha úgy gondolja, hogy egy esküvő miatt nem kezdi el leszoktatni erről a gyerekét, az ő dolga, kár emiatt neheztelni rá.
Valószínűleg vagy nem ez az igazi indoka (mint írták, nincs egy gönce vagy kedve vagy nem akarja apjára, nagymamára hagyni bármiért) vagy saját maga miatt szeret szoptatni és fél, hogy elveszíti ezt a korszakot (szeretne még babázni vagy fél újra menstruálni és/vagy visszahízni).
Én a kisebbiket két és fél éves koráig szoptattam, aztán már meg lehetett vele beszélni, hogy "elfogyott" és nem volt hiszti. Most 3, és ha ott vagyok, megy értem a sírás és még mindig nyúl a pólóm alá, de láttam már, ha úgy tudja, hogy nem vagyok ott, simán elalszik nélkülem.
Ettől még ott lehetne hagyni. Ugyanis a babák, illetve ebben az esetben kisgyerekek nem hülyék. Ha anya ott van, persze, hogy kéri a cicit, mert neki az jó és kellemes. Ha viszont anya nincs ott, simán elalszik cici nélkül is, csak sokan félnek ezt megpróbálni.
Jövő hónapban lesz 2 éves a kislányom, most kezdtünk bele az elválasztásba, éjszaka már nem kap, reggel cicizhet, nappali alváshoz meg esti elalváshoz. De tavaly nyáron 2 esküvőn voltam nélküle, simán elvolt anyámmal. Sőt, az elmúlt egy évben háromszor elmentem a barátnőimmel esti programra, apukájával is simán elalszik, ha nem vagyok ott. Csak akkor kell a cici, ha anya is ott van, egyébként nagyon jól tudja, hogy most anélkül kell aludni. És a környezetemben lévő összes többi szoptatott baba/kisgyerek ugyanilyen.
Arra, hogy miért szoptatok ilyen sokáig, részemről az a válasz, hogy mert hiszek abban, hogy ezzel több szempontból jót teszek vele. A 3-4 éves, vagy még nagyobb gyerekek szoptatása már nekem is meredek, de pl. a WHO is azt ajánlja, hogy 2 évig kapjon a gyerek anyatejet, ha van rá mód. Jót tesz az immunrendszerének, meg egyébként a lelkének, a kötődésnek is. Tudom, hogy a tápszeres gyerekek is kötődnek, nem azt akarom ezzel mondani, hogy náluk valami el van rontva. De a szoptatott gyerekeknél ez több, mint evés, lelki szükséglet is. Látszik, hogy imádja, hogy ad neki egy pluszt belőlem. És ez nekem is nagyon jó, én is szeretem a köztünk lévő kötődésnek ezt a formáját megélni. De szerintem is át lehet esni ebben a ló túloldalára, részemről a 3 évesnek minden nyikkra cicit adni már az, de nem zavar, ha valaki ezt teszi.
Ha ott szeretne lenni megoldaná.Én 9 hónapos gyerek mellett is megoldottam és most is meg fogom oldani pedig a lagzikor a legkisebb 3 hónapos lesz és kizárólag anyatejes.
Azért egy 3 éves gyereknek már simán el kell maradnia pl a nagyszülőkkel éjszakára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!