Ha szülés után nem indul meg a tejem (előtej sem), addig mit eszik a babám?
Szia!
Úgy olvastam, hogy még csak pár napja szültél. A kórházban a picit mikor kiviszik, mindig tett a cicidre, hogy szopizzon, bár ilyenkor még többnyire alszanak a babák. A gyerekorvos megvizsgálja a picit és a csecsemősök neki megfelelő tápszerrel táplálják.
Kellemes babázást!
Én császárral szültem hétfőn és csak csütörtökön sikerült némi tejet előcsalogatni a cicimből, azóta naponta többször is szopizik a babám, szépen fejlődik.
7 hónapos picilány anyukája
Szió!
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszálmolni. A születéstől számítva 3-4 napig előtejed van, és utána indul be a tejtermelés. Addig a baba számára az előtej ideális, tápláló és elegendő. Állítólag ilyenkor mindennél fontosabb neki. Így a kórházban (mivel max 4 napig vagy bent) nem adnak neki tápszert, legalábbis Debrecenben a Kenézy kórházban nem, kivéve, ha nagyon sokat esik a súlya. Viszont amit lefejsz tejet, azt kérésre odaadják éjszaka. Egyébként teáztatják őket, bár nem tudom, hogy mindenhol így van-e.
Az egyik szobatársamnak nem volt teje, és már a kórházban felírták neki a tápszert, de semmiképpen sem szülés előtt. A kórházba nem kell magaddal vinni.
Remélem, tudtam valamennyire segíteni.
Boldog babavárást és könnyű szülést!
Zita
Megszültél már? Mert én viszont úgy értelmezem a kérdést, hogy az előtej alatt a terhesség alatti tejszivárgást érted. Az nem mindenkinek van. A 70-es melltartó miatt se aggódnék a helyedben, van egy ismerősöm, akinek pattanásnyi méretű melleiben annyi tejcsi termelődött, hogy literszám hordta az anyatejgyűjtőbe.
Amúgy puding próbája az evés, az anyatejtermelődésé meg a szoptatás.
Amikor megszülsz, még többnyire minimális mennyiségű előtej képződik, de pont annyi, amennyi elég a babának. A tejtermelésre maga a szoptatás, és a szülés utáni hormonális változások ösztönzik a szervezetedet.
De ha mégsem lesz elég a tejcsi, akkor természetesen a kórházban kap tápszeres hozzátáplálást a baba. De szerintem ne siesd el, van akinél csak a 3-4 napon indul be, főleg császárosoknál. Én is ebbe a kategóriába tartoztam, 4 nap után lett tejem, de akkor meg annyi, hogy nem győztem fejni, tele is lett vele a fagyó!
Sok sikert, és kitartást, ha negatívan állsz a dologhoz, azzal is sokat ronthatsz a helyzeteden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!