Push-up melltartót hord valaki szoptatás alatt? A szopis melltartómat itthon hordanám, szivacsosat az utcán?
Ha sok a tejed,akkor valóban növelheti a mellgyulladás kockázatát. A szoptatástól amúgy is nő a mell 1-2 méretet, nem kell a push up, persze eleinte.
Később már simán hordhatod, szülés után pár hónappal, ha beall a kereslet-kínálat, és nem feszül úgy a mell.
Ha a mellgyulladás a cél...
Egyébként mi a fenének? Még AA-ból is akkora tőgyem lett szoptatás idejére, hogy sima pamutban is akkora volt, plusz úgy állt....
Mindkét gyermekemet szoptattam. A szülés utáni elsö néhány hónapban el sem tudtam volna képzelni, hogy merevítős melltartót vegyek fel. Annyira bedurrantak a melleim, kemények voltak, mint a szikla, pedig jól szopiztak a babáim, de annyi tejem volt, hogy szopi után nem sokkal érezhetően kezdett újratelítődni, sokszor csillagokat láttam. És valóban a szoros, merevítő melltartó elnyomhatja a tejcsatornákat ezzel komoly fájdalmat, mellgyulladást okozva.
Én a helyedben addig szopis melltartót viselnék, ameddig dől a tej a mellemből. Nekem a babáim kb. féléves korára jött el az a pont, amikor már nem durrantak be annyira akkor sem, ha picit csúszott a szopi. Előtte, ha picit megcsusszantunk időben, két labda lett a mellem, és eláztatott mindent. Persze, használtam melltartóbetétet, de durva volt. És egyébként is én jó hasznát vettem a mellbimbónál lecsatolható szopis melltartónak, ugyanis én bárhol megszoptattam (persze diszkréten, letakarva) az éhes babámat, és nem kellett levetkőznöm, csak picit felhúznom a pólóm, lecsatolni a melltartó elejét, és már békésen szopiztak is a babáim.
Sosem hordtam szoptatós melltartót. Én nem szeretem őket.
Viszont push-uposat sem vettem fel az első 2-3 hónapig. Mert akkor tényleg pár óra alatt úgy feltelítődött teljesen a mellem, hogy elviselhetetlenül fájt. Emiatt sokszor kellett fejnem is.
Lehet én leszek a kivétel,de nekem az volt kényelmes egy toppal a tetején.
Nagyon sok tejem volt,5.-8. hónapig tejtestvére is volt a fiunknak.
Eleinte azért hordtam,mert zavart a tejcsorgás látványa(melltartóbetétek is átáztak fél óra alatt,pedig többet is próbáltam,moshatót is...)Nem tudtam fél óránál tovább kint lenni sehol és mindig "dudorodott" a póló a sima melltartóban,ha hűvösebb volt.
Később meg azért hordtam,mert bevált :-) de csak úgy,hogy sport melltartót vettem rá,mert 100 E kosarast nem tartotta jól a "kicsi kínai" vékony gumipánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!