Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csak sokkal később...

Miért csak sokkal később büfizik a kisfiam? Mit tegyek még?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos és a következő történik: nappal szoptatásnál általában elalszik. Ilyenkor hiába állok fel vele és sétálgatok,nem büfizik. Vagy csak nagyon-nagyon ritkán. Minden itt javasolt ötletet kipróbáltam már (simizés, paskolás, lehuppanás a fotelbe és felállás,10 percig magamra fektetem hason, stb.). Ilyenkor arra gondolok, hogy mivel nyugodtan alszik, biztos nem is kell büfiznie, hát lerakom aludni. És persze jó esetben 20-30 perc múlva, rossz esetben 5-10 perc múlva már ébred is borzasztóan nyöszörögve, felveszem gyorsan és már ott is a büfi, de fel is ébredt és lőttek az alvásnak. Eddig talán egyszer volt, hogy 50 percet sikerült aludnia (akkor se büfizett). Szóval, így nagyon nehéz bármit is csinálni mellette, még a saját evésem is gondot jelent. Mit tehetnék a büfi érdekében? Esetleg a hosszabb nappali alvásért?
2010. máj. 12. 13:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem még csak 2 és fél hetes a kisfiam, de nekem is ilyen gondom van. Nekem volt hogy 2 óra is eltelt a büfi és az evés között. Persze nekem akkor bukik is, amitől a szívroham jön rám. Sose tudhatom mikor fog bukni, és félek, hogy baja lesz, ha egyszer rosszul tartja a kis fejét, de hát két órán át mégsem tartogathatom minden evés után. Már gondolkodtam, hogy kipróbálom a Espumisan cseppeket, hátha megoldódik ez a probléma.
2010. máj. 12. 13:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát megértem az aggodalmadat. Nekem eddig az 5 hónap alatt talán 3-szor bukott, tényleg ijesztő. Egyelőre még én se találtam jó megoldást erre a büfi dologra. Amire nagyon sokan esküsznek, az a Forever Livinges Aloe Activator. Egy próbát biztos megér. Remélem, sikerül megoldanod a dolgot.
2010. máj. 12. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is pont 5 hós, és nappal szinte csak 30-40 perceket alszik, 3-4 alkalommal. Éjjel viszont 10-11 órát. Nálunk nem a büfi miatt ébred, hanem mert kipihente magát, mosolyogva. Én is szeretném, ha tovább aludna és végezném nyugodtabban a házimunkámat. Lehet, nálatok is elég ez a rövidebb alvás. Éjjeli szoptatások alkalmával egyáltalán nem büfizik, nappal néha szokott, de ha játszok vele, emelgetem, szokott evés után 1-2 óra múlva is büfizni. Lehet, csak a testhelyzetváltozás miatt van ez. Remélem, megnyugtattalak.
2010. máj. 12. 21:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Kisebb babának minden evés előtt Infacol csepp, 2-3 hónaposnál nagyobb babáknak espumisan csepp a jó büfi, puki hajtó mind a kettő.
2010. máj. 14. 18:48
 5/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ha elalszik cicin a lányom, én úgy szoktam vállra tenni, hogy a lábacskáit egy kicsit felnyomom, mintha törökülésben lenne, úgy tartom, így könnyebben kijön belőle a levegő. De van, hogy álmában is elbüfizi magát, szóval nálunk nem ennyire súlyos a probléma. Viszont rengeteget bukik, úgyhogy elmondhatom, nem kell a bukástól annyira félni. nem betegség, és nem is okoz gondot, csak kellemetlen. nem is a babának, hanem nekünk, anyukáknak :)
2010. máj. 14. 20:05
 6/8 xStefix ***** válasza:

Lányok, az a szakmai javaslat, hogy általában akkor kell büfiztetni, ha a baba ébren van. Éjszaka vagy ha nappal elalszik szopi közben, próbáljátok ki néhányszor, hogy nem piszkáljátok, hagyjátok békén! Persze ilyenkor is legyetek mellette és figyeljétek, nehogy mégis visszajöjjön a tej! Ha pár nap után úgy látjátok, hogy jobb így, akkor hurrá, ha nem, akkor tovább érdemes keresgélni.

Ha ébren van és mocorog, jobban felkavarodik a pocak, könnyebben visszajön a levegő (és vele más is). Alvás közben viszont alig mozog, így a gyomorban lévő folyadék is "megnyugszik" és simán elmaradhat a böfi/bukás anélkül, hogy gond lenne. Vagy ahogy az egyik anyuka írta, a babája álmában szokott büfizni, ez teljesen rendben van így.

Az elején én se nagyon mertem hagyni a lányomat, de nálunk végülis bevált ez a módszer és soha nem bukott alvás közben. 26 hónapja szoptatom és a mai napig sincs gond.

2010. máj. 15. 09:53
 7/8 xStefix ***** válasza:

Ja igen, kedves Kérdező, elképzelhető, hogy a te babád pont azért csinálja ezt, mert előzőleg mindenhogy próbálkozol böfiztetni.. Különösen neked szól az előző tippem.

És egyébként, szerintem helyes a megérzésed. Ha adhatok még egy jótanácsot, sokszor érdemesebb a saját ösztöneinkre hallgatni! ;)

2010. máj. 15. 09:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Azóta megoldódott. Egyszerűen csak megszoptatom éjjel, nem emelgetem, nem sétálgatok vele, csak egyszerűen visszafektetem az ágyikójába hasra, ahogy aludni szokott és alszik tovább,néha álmában büfizik egyet, de eddig még egyszer sem ébredt fel. Azt hiszem, a kulcs az volt, hogy ne mozgassam össze-vissza, mert akkor felkavarodik a pocija és ha úgy rakom vissza az ágyba, biztosan felébred.
2010. máj. 25. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!