A Ti babátok is ilyen könnyen hízott (csak anyatejes)?
2780 g volt a kislányom mikor született.
Mostanra 4,5 hónapos és 7 kg. A gyermekorvos javasolta a hozzátáplálást is, hogy kezdjük el, mert olyan jó súlyban van, így nyugodtan mehet.
A Ti anyatejes babátok súlya, hogy gyarapodott?
Kisfiam 4000 gr-al született,3780 gr volt mikor hazahoztuk,státuszon 3hós1hetesen volt 7 kiló.
Minimális tápszert kap néha(20-50 ml/nap),de pl most 3 napja semennyi tápszert nem kellett adni.
2600gmal született a lányom. 5 hósan már ő is 7 kg volt.
Csak anyatejes volt 4 hós koráig. Akkor kezdett fogyni a tejem. Így vacsira tápszert kapott ( éjszaka még kelt és cicire kellett tenni)
Nekem javasolta a doki hogy ha akarom elkezdhetem a ht. De így is kihúztuk 5,5 hónapos koráig a kóstoltatás kezdését.
Soha nem hallottam még h azért kezdje valaki előbb a ht mert jól hízik a gyerek....
egy izsz baba az első hónapokban rohamosan hízik. :) Nem meglepő, hiszen sokat van cicin. Ahogy elkezd kinyílni a világ, kevesebbet kééri a cicit, a hízás is lelassul, a fölösleget meg lemozogja, amint elkezdi a nagymozgásokat.
A WHO 6 hónapos kortól ajánlja a hozzátáplálást, mert éretlen még a kicsi bélrendszere. Nyitott még ilyenkor a bélrendszer, így az anyatej hasznos anyagai könnyebben a véráramba jutnak és hasznosulnak, de átjutnak még a nagymolekulák is, és ételallergiára hajlamosítnak. Ez NEM azt jelenti, hogy mindenképpen allergiás lesz a kicsi felnőtt korában, de hajlamos lehet rá. 6 hónapos korra rendszerint lezárul a bélrendszer záródása.
6 hónapos kor előtt a felszívó folyamatok sem elég hatékonyak, és elég enzim sincs a szilárd táplálék megemésztéséhez. Emiatt a szilárd étel az anyatejtől vszi el a helyet. Az anyatej pedig kalóriadúsabb, mint a szilárd ételek, és a baba ettől, vagy ennek hiányában a tápszertől fejlődik legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!