Hallottatokmazt, hogy a szoptatott babak kesobb intelligensebbek lesznek?
A statisztika pedig azért lehet ilyen, mert egy ideje (15 éve kb) nagyon nyomatják a szoptatást, ez az értelmiségi réteghez jut el elsősorban, ott pedig tényleg kell egy minimum iq a diplomához.
Egyébként sok szegényebb család tápszert használ szoptatás helyett, főleg falvakban népszerű az ország keleti részein leginkább.
(Nyilván nem a mélyszegénységben élők persze)
Koszi a linket !
A 30 evig kovetett Brazil tanulmany azert eleg meggyozo.
Én is olvastam.
Csak úgy, hogy a hosszabb ideig szoptatott babák lesznek intelligensebbek.
Ha lehet tippelgetni..
Talán az arcizmaik erősebbek, a beszéd könnyebben fejlődhet ami a mentális fejlettség fokmérője, valamint az ezáltal kapott hosszabb testi kontakt meg talán az érzelmi ill nonverbális intelligenciát segítheti tekintve hogy egy gyermek legeslegelső kontaktja a világgal bőr/testi érzékeléssel kezdődik.ez ha megvan nyújtva talán valoban jo hatásu.
Csakhogy a mai világban a pénz, a kapcsolatok, protekcio számit szinte. Szoval hiába egy szuperintelligens gyerek is, ha rossz helyre születik.
Amilyen anyákat (mosdatlan, fürdetlen, paraszt, stb)én a szülésosztályon láttam, összeteszem a kezem hogy nem oda kerültem
Én is olvastam.
(tápszeres a lányom)
"A statisztika pedig azért lehet ilyen, mert egy ideje (15 éve kb) nagyon nyomatják a szoptatást, ez az értelmiségi réteghez jut el "
Benne van a cikkben ill. a tanulmanyban hogy a hatas tarsadalmi statusztol fuggetlen.
De ez minden szoptatott babára igaz?
Mert a cikkekben azt írja, az egy éves kor után is anyatejes "babákra" vonatkozik. Volt, amelyikben 3 évet olvastam, de nekem az már elég meredek.
"A statisztika pedig azért lehet ilyen, mert egy ideje (15 éve kb) nagyon nyomatják a szoptatást"
Még szerencse, tudod az a természetes és normális, nem a tápszer.
Persze gondolom akadnak olyanok akik szeretnének szoptatni csak sajnos nem sikerül, de a legtöbb idióta ,kényes nő direkt nem szoptat , és ez nem jó.
Lehet vmi alapja, bár nem tudom. Elovastam ,de nem tudom eldönteni. Én 2 évig szoptattam a fiam, de nem vettem észre semmi kirívót.
Külföldön divat tápszerezni a babákat, itthon 99% szoptatni akar.
Akiket én ismerek azok síva nyúltak a cumisüvegért, szóval ezeknek a cikkeknek kb annyi értelme van, mintha én egy császáros kismamának magyaráznám, mennyivel jobb természetes úton szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!