Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagy cicivel tényleg nehéz a...

Nagy cicivel tényleg nehéz a szoptatás? Bővebben lennt.

Figyelt kérdés

85 G-s melltartóméretem van, a kisfiam most 11 hetes. Amit eszik annak kb a felét kiszívja ciciből, utána üvegből azt a pótlást kapja, ami kifejek... többet nem tudom, hogy nem tud szopizni, vagy csak okos, és tudja, hogy a többiért nem kell annyit dolgozni (egyébként szerintem az üvegből nehezebben jön, legalábbis többet nyammog rajta, mint a cicin).

Örülnék, ha megírnátok tapaszalataitokat, vagy ötletet adnátok a továbbiakra.

Egyébként tej van bőven, hála annak, hogy sokat fejek...

2010. máj. 10. 18:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

A védőnőm 23 éves, pályakezdő, így őt nem tudom megkérdezni...

NAgyon küzdünk a kajálással, amikor ordít 40-50 ml után, hogy éhes, nem tudom már visszatenni mellre, ilyenkor jön az üveg. Amúgy nem eszik eleget...ha iény szerint szoptatom 2 óra múlva kér újra...és két óránként 50 ml az kevés, mivel az éjszaka cska egyszer kel, nappal meg a 12 óra alatt az csak 6 etetés... már lebegett fölöttünk a tápszer-rém, mert nem gyarapodot eléggé a súlya pedig tejci tényleg van sok...de még üvegből se eszi meg mindíg a "kötlelező adagot". félek, hogy már elrontottuk ezzel az üveg dologgal, csak a következő gyerekre gyúrok már agyban... hogy ne kelljen az üveg...tudom, ez rajtam múlik...

Daniban ez egyébként már a kórházban rögzült.

Cukorbeteg vagyok, császárral szültem, így a 4-5. napon lövlet be a tejci. (állítólag ügyes vagyok, mert ezzel a kettővel +nagy cicivel az ember láyna korán feladja, de én szoptatni akartam...)Addig minden etetés úgy nézett ki, hogy 20-30 perc munka a cicin-hogy legyen tej, aztán üvegből tápszer.. mire hazajöhettünk, nem kellett tápszer, de a szopi nem ment. Béna voltam mellretételben is...

Aztán így maradt...

Azért próbálkozok...

2010. máj. 13. 13:01
 12/19 anonim ***** válasza:
ne add fel, szerintem nagyon ügyes vagy. Lényeg, hogy ne add be a derekad a tápszer nyomásnak, ha van elég tej, akkor nagy gond nem lehet. Szerintem most ebben a helyzetben tényleg jó, hogy szopizik amennyit akar, utána meg jöhet a tejesüveg. Ha nektek ez válik be, akkor nincs mit tenni. Kitartás, lehet hogy javul a dolog...
2010. máj. 13. 19:16
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én végig fogni szoktam a mellem a másik kezemmel, úgy sokkal jobban jön a tej. Ahogy az egyik válaszoló írta, még masszírozgatni is szoktam közben. Az én babámnak csak az egyik mellemmel volt ilyen gondja, de ez a "tartós" módszer nekem bevált. A www.lll.hu oldalon is írják, hogy nagymellű nők tegyenek zoknit a mellük alá:) Igaz, nem magyarázzák meg jobban, de én ezért kezdtem el fogni.

Mindenesetre egy próbát talán Neked is megér.

2010. máj. 13. 21:29
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztatást!

A nagy ciciüeknek egy jó tanács, hátha Nektek is beválik, a hónaljtartásos szoptatás...mi az első héttől így csináljuk, s maga a póz nagyon bejött, ugye a cicizés kevésbé de nem adom fel!

A PÓZ lényege, hogy egy nagy (magas) párnára (én történetesen szopipárnára) rakom a babót, a feje a cici felé néz (nagy cici oldalról is remekül megközelíthető)van, hogy az oldalán fekszik, van, hogy a hátan a gyerkőc, a lábai a hátam felé (néha jól jön egy kis vesemasszázs )Így nem kell az orrára vigyázni, nehogy megfulladjon, a hónalj felöli kezeddel meg tudod ölelni, a másikkal meg lehet maszírorni, gyúrni, vagy épp a BABA okos buskiját simizni.

Nekünk annyira bevállt ez a póz, hogy nem is tudom simán megfogni se... nem tudom egy hétig hogy szopiztunk, de úgy emlékszem, nagyon kinlódtunk... folyton fuldokolt, kevés volt a két kéz+a görnyedés... ez igazán testtartás-barát módszer...

2010. máj. 14. 17:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem az első 50 ml kb. előtej lehet, ami nagyon könnyen kijön. Érzed a leadó reflex beindulását szoptatás közben? Nem lehet, hogy amikor az előtej kijön, és még nem indul be esetleg a reflex, akkor kezd sírni?

A szopi közbeni masszírozás jó ötlet. Dolgozzon csak a pici, neki is az a legjobb, ha anyut megkíméli a sok fejéstől.:)

Sok sikert és boldogságot!

2010. máj. 17. 22:33
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekünk azt mondta a doki néni hogy ha éhes fejjem le és kiskanállal kapja meg a maradékot. Az üvegtől ellustul..

A védőnéni szerint meg félidőben vegyem fel,büfi büfi aztán folyt köv. S akkor könnyebben hamizik ő is. (4hetes lesz csütörtökön a babám)

2010. máj. 18. 16:44
 17/19 Vilcsianyuja ***** válasza:
80E méret vagyok, 5 hónapos kislányt szoptatok. Az első hónapban mi is megjártuk a poklot, még bimbóvédővel is volt nehezítve a mutatvány, úgyhogy nálunk is fejés-cumiztatás ment, aztán szépen egy hónap után már ment a sima szopi. Viszont én ha éreztem, hogy már nem jön több tej, akkor szépen lefektettem az ölembe, és nyomtam a tejet a cicimből a szájába. Nekem ez is épp olyan kényelmes, mint a te hónaljtartásos módszered, és te is meg tudod csinálni (ahogy a masszírozást is, de a nyomásra aztán tényleg kijön a tej), mert szabadok a kezeid. Aztán kb. 3 hónapos korunkban kezdtem érezni a határozott tejadó reflexet, azóta nem kell nyomkodnom, mert annyira jön ilyenkor a tej, hogy szabályosan spriccel szegény babám szájába, sokszor fuldoklik tőle. Szóval kitartást kívánok, meglátod, nálad is egyenesbe kerülnek a dolgok!
2010. máj. 18. 16:45
 18/19 anonim ***** válasza:
szia, na sikerült leküzdeni a szoptatási nehézségeket?
2010. máj. 31. 08:13
 19/19 A kérdező kommentje:

Már 2 hete cska üvegből eszik, én szorgalmasan fejek neki... azt hiszem a szopási technikája is rossz volt...

de így szépen eszik, szépen nő a súlya is, előtte volt hogy heti 70-80g-ot nőtt csak, most meg 150-180g-ot...

kicsit nehéz folyton fejni, mg fáj a mellem, meg hiányzik az összebújás, de azért, hogy csak anyatejet kapjon sokmindenre képes vagyok...

Köszi a válaszokat, mindenkinek minden jót!

2010. máj. 31. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!