Nagy cicivel tényleg nehéz a szoptatás? Bővebben lennt.
85 G-s melltartóméretem van, a kisfiam most 11 hetes. Amit eszik annak kb a felét kiszívja ciciből, utána üvegből azt a pótlást kapja, ami kifejek... többet nem tudom, hogy nem tud szopizni, vagy csak okos, és tudja, hogy a többiért nem kell annyit dolgozni (egyébként szerintem az üvegből nehezebben jön, legalábbis többet nyammog rajta, mint a cicin).
Örülnék, ha megírnátok tapaszalataitokat, vagy ötletet adnátok a továbbiakra.
Egyébként tej van bőven, hála annak, hogy sokat fejek...
Okos a fiad :))) Nekem is 90F-es a méretem, szoptatási póz volt csak kényelmetlen (ülve, előregörnyedve, az ölemben feküdt), szopizni tudott. Az első héten a jobb mellemből nehezebben jött a tej, gondoltam ne szenvedjen szegényke, lefejtem és üvegből kapta. Aztán a védőnőm mondta, h állj, mert itt kezdődik az elkényeztetés. Ha éhes lesz, akkor meg fog dolgozni azzal a cicivel is, ne fejjem neki. És tényleg, egy-két alkalom és belejött :)
Ne fejd, hanem következő etetésnél azzal a cicivel kezdd, amivel abbahagytad előzőleg.
Sok sikert!
Köszi. Az a gondom csupán a "nem fejéssel", hogy már egy mellgyulladáson túl vagyunk, s még egyszer nem kockáztatnám meg... este pl mikor kifejem mindkét cicim szoptatás után (mert éjjel nem minddig kel fel a drága) 130-180 ml tejci van bennük... reggelre ha nem fejek, nagy csomók vannak, és eléggé feszül.
de azért lehet megpróbálom, hogy nem adok üveget, csak cici, de az akkor, amikor csak akarja... bár egyszer már ezt is próbáltuk, az első szopi után minden oké volt, a második után hatalmas ordítás, mert éhes volt... lehet, hogy ott kellett volna kitartónak lenni????
MA megpróbáltuk.
Első szopi 50 ml, boldog Dani.
második szopi 40 ml, ordító Dani. A cicimből még 75 ml jött ki, tehát üres nem volt...
így újra jött az üveg, mert nem volt szívem hallgatni a sírását...
mit tegyek??????????
Két óra telt el, s szerencsére nem hasfájós a Kicsi... éhes volt... szerencsére ennyi idő alatt a sírását elég jól sikerült megfejteni... ez az "ÉHSÉG RÉMSÉG" sírás volt...
ma egyébként szopizott 14 perc alatt 85 ml-t is, meg 12 perc alatt 40-et is... a 40 ml-s szopinál a cicimből nagyon nehezen jött, de volt benne bőven, még fejtem utána 110 ml-t... de nehezn jött..... nem tudom mit tegyek. Anyósom azt mondja, nagy utat kell megtenni a tejnek...
mit tegyek????? ha sír, azt nem bírom nézni, hogy éhes szegényke...
nekem "csak" 75d, de az is elég:)
én csak fekve szoptatok, kivétel ha megyünk valahová, és nincs lehetőségem, csak mondjuk a kocsiban ülve. de macerás, mert ugye fogom a gyereket, a cicit, hogy levegőt kapjon, különben beteríti az orrát is, mert azért takarjam is magunkat...
amiatt ne aggódj, hogy sok utat kell megtenni a tejnek, biztos így van, de a babában sokkal jobb ám a vákum, mint akármelyik mellszívóban:) szerintem próbáld elhagyni a cumisüveget, küzdjön csak meg a kajáért. ha éhes, tedd mellre, ha igazán éhes, fog szopizni. én úgy tudom, hogy szoptatás közben is termelődik tej, tehát nem tud üres lenni gyakorlatilag sosem a laktáló mell. éhen halni tuti nem fog, ha hozzájut a cicihez:) esetleg ha van szabad kezed, próbáld nyomni kicsit a melled, masszírozni, mint fejéskor, hogy könnyebben folyjon.
az én babám 14 hetes, sose kapott cumisüveget még, de ha "éhesen" sírt, mindig mellre tettem. volt, hogy másfél órát is szopizott, mostmár 10 perc alatt lezavarja-ha akarja...
azt is olvastam valahol, hogy egy csomó izmot mozgat, fejleszt a szoptatás, úgyhogy hajrá, eddzen csak az a kissrác!
utolsó vagyok
helyesebben: a szopás dolgoztat izmokat, a szoptatás (sajnos) nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!