Hogyan vegyem rá a cumisüvegre? Táplálási nehézséggel
küzdő, tejallergiás, refluxos 6 hós.
Figyelt kérdés
Kisfiam utálja az evést, nem akar szopni, csak álmában. Cumisüveget kitolja, csak kiskanállal valamennyi tejet eszik, de attól sok levegőt nyel emiatt gyakran visszabukja a tejet.
Kérem csak az válaszoljon, aki tud tippet arra, hogyan tudom rászoktatni a cumisüvegre.
Ha jó az idő, akkor akár 2x is kint vagyunk. Nyirkos, esős, szeles időben nem viszem ki. Ilyenkor gyakran szellőztetek.
2017. márc. 4. 14:42
12/20 Medvi válasza:
Ameddig nől a súlya, akármilyen lassan is, de nő, addig szóba sem kerülhet a gyomorszonda. Gyomorszondát az a kisbaba kap, aki éhenhalna nélküle. Sajnos van ilyen is, de a tiéd nem tűnik ilyennek az alapján, amit leírtál. A reflux miatt mehetett el az étvágya. Rossz tapasztalatai vannak az evéssel a reflux miatt, mert az nagyon kellemetlen. Hogy vagytok mostanában? Javult a helyzet?
2017. márc. 8. 10:00
13/20 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Köszönöm érdeklődésed:)
Tegnap voltunk a gyermekklinikán, kapott motíliumot és kotdaflexet, a doktornő azt mondta hogy valószínűleg tele van a nyelőcsöve kis fekélyekkel, ezért sem akar enni, de ezek a gyógyszerek segíteni fognak. Szerencsére nem kellett befektetni szegényt. Vettek vért meg kaki mintát, annak még meg kell várni az eredményét.
Amúgy mostanában jobb az étvágya, de muszáj sűrítve adnom neki a tejet, különben kihányja.
2017. márc. 9. 06:28
14/20 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam controloc és motilium. Ja és kiderült, hogy iszonyatosan vérszegény, arra meg maltofert es folsavat írt fel az orvos.
2017. márc. 14. 17:49
15/20 Medvi válasza:
Remélem használnak az új gyógyszerek. Megkérdezhetem, hogy mennyi volt a hemoglobinja a babának?
A vérszegénység is okozhat étvágytalanságot, de ezt biztos mondták az orvosok. Hát még a fekélyek. Biztos felmarta szegénykének a gyomorsav a reflux miatt.
2017. márc. 17. 15:30
16/20 A kérdező kommentje:
Hg 79, htk 26, a vasa meg 2 :( Azt mondta a doktornő a kórházban, hogy 24 alatti hematokrit eseten már vérátömlesztés szükséges. Nagyon megijedtem. Remélem a maltofer segít es szépen feltöltődnek a vasraktárai. Amúgy 3 hónapos korában kötelező kett volna egy vérvétel, mert 36.hétre született, de ezt a dokinőnk nem mondta én meg nem tudtam, csak most utólag:(
2017. márc. 18. 06:19
17/20 Medvi válasza:
Ez tényleg nagyon alacsony, de koraszülötteknél simán előfordulhat, sajnos nem ritka, hogy elfelejtik ellenőrizni és vérszegény lesz a baba mert nem kap vaspótlást. Remélem, hogy ha rendeződik a vérképe akkor az étvágya is megjavul. Hogy vagytok mostanában?
2017. márc. 22. 08:48
18/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm érdeklődésed!
Hát, mióta nem szopik, azóta kicsit jobban eszik...gyorsabban is. Igaz, hogy a cumisüvegből a mai napig nem hajlandó enni. Igy kiskanállal adom neki a lefejt és besűrített anyatejet. A gyarapodása is megindult, illetve most már eszegeti a főtt/üveges bébiételeket is, anélkül hogy kihányná. Nagyon kemény, küzdelmes időszak ez nekünk, de tudom hogy csak átmeneti..amig ilyen picike.
2017. márc. 25. 16:52
19/20 Medvi válasza:
Elhiszem, hogy nagyon nehéz lehet és drukkolok nektek. Lényeg, hogy sose veszítsd el a türelmedet, akkor sem, ha nem könnyű, de szerintem a leírtak alapján te nagyon türelmes anyuka lehetsz. Gondolom most már sejted, hogy a cumisüveget mindigis utálni fogja, de a kanalazás nagyon jó és előremutató módszer, csak hosszadalmas. Egyéves korára a refluxot is kinövi nagy valószínűséggel, addig pedig simán kibírjátok, ha ilyen ügyesen csinálod tovább!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!