Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A tejserkentő fejéssel (7-7-5-...

A tejserkentő fejéssel (7-7-5-5-3-3-1-1) mennyi idő alatt jön vissza a tej mennyisége?

Figyelt kérdés
3,5 hónapos kisfiú édesanyja vagyok. 2 napja nem elég a tejcsim. Szopizás után sír még (már elfordul a cicitől), és mohón eszi a kis kezét. Ezért lemértem az evés menmnyiségét, ami általában 40-50-60 gr volt. Megpróbáltam utána fejni, de semmi nem jött. Azóta fejek minden evés után, és tápszerrel pótolok hozzá (kb. 30-60-90 ml között eszik meg). Aztán megtaláltam a tejserkentő fejés módszerét, amit azóta kb. 3-4X használok naponta/éjszaka (a többi alkalommal kb. 5-5 percet fejek). De mennyi idő allatt állhat be a szükséges mennyiségre? Lehet, hogy már nem tudom visszahozni? Egyik napról a másikra fog több lenni a tejcsi? vagy fokozatosan növekszik? (most lefejni kb. 10-20-30-at tudok, amit szintén odaadok cumisüvegből)
2010. máj. 8. 23:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Az én tapasztalatom az, hogy pusztán a fenti módszerrel nem jön vissza a tej.

A sok tejhez kell

- elegendő folyadékbevitel

- nyugalom, semmi stressz

- sok pihenés, lehetőleg fekve. Ha szalad a ház, hát hadd szaladjon

- szoőtatás/fejés KÖZBEN még több nyugalom, hogy beinduljona tejleadó reflex

- gyakori mellretétel, illetve gyakori fejés. Minél gyakrabban szoptatsz/fejsz, annl több tejed lesz.

- legújabb felfedezésem: a görögszénamag-tea. Hihetetlen mértékben képes megdobni a tej mennyiségét, nálam legalábbis.

2010. máj. 8. 23:40
 2/2 xStefix ***** válasza:
100%

A fentieken kívül: cumisüveget eltenni, helyette kispohár, és a tápszert, lefejt tejet csakis akkor odaadni, ha már nagyon nyüszít! Szerintem a 30-60 milit hagyd el, a 90-re már azért szükség lehet. De mindenképp próbálj minél kevesebbet pótolni, hogy éppen csak elmúljon a sírás, de ne legyen tele a pocak. Így ugyan hamarabb fog legközelebbre megéhezni, de most pont ez a jó! Mert így többet tudsz szoptatni szoptatni és szoptatni!

A fejés (még a fenti "horror-fejés is) sokkal kevésbé hatásos, mint a szoptatás. Én 26 hónapja szoptatok és a mai napig, ha napi 1x többször szoptatok, a 3. napra már több a tejem (hétfőről szerdára). Optimális esetben 36-48 óra alatt már nő a mennyiség, de a kezdő anyukáknak pl. a stressz ill. a tápszeres pótolgatás miatt ennél több szokott kelleni. :)

Kitartás és sok sikert!

2010. máj. 9. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!