Kevés a tejem és még csak két hetes a babám! Várom hasonló sorsú anyukák tapasztalatait. Ti hogy dolgoztátok fel?
szerintem sem kevés a tejed, de ha mégis kevés lenne, ne aggodalmaskodj rajta, semmi baja nem lesz ha kap tápszert.
Nem 100 évvel ezelőtt vagyunk,hogy éhen hal ha nincs tej.
Az én kisfiam ma 2 hónapos,pont 6 kiló,igény szerint szoptatott,és szokott kapni pótlást.Volt olyan nap,hogy 4x kapott, meg olyan hogy 4 napig nem kellett.Fejni akkor szoktam mikor ömlik a tejem(kb heti 1x).
Szóval az én kéthónapos 6 kilós kisfiam akkor eszik meg kb 120at ha előtte 4 órát aludt. Szóval szerintem nem kevés ami neked van.Különben béreljetek mérleget, nekünk van,és tök jó, mert lehet mérni mennyiket szív ki.
Soha nem tudtam 50-60milinel tobbet fejni,ehhez kepest ket gyerekem fel evig csak anyatejes volt,most a harmadik sem kapott még mást anyatejen kívül(3honapos)
Mennyit hizott?
Köszi a választ mindenkinek,nem kis megnyugvás ez most számomra.Hálás vagyok mindenkinek.
Hogy mennyi a súlya? 3750nel született, a kórházba lement 3540re,3620al jöttünk haza.Másnap az itthoni mérlegen is megmértük 3580 volt (amit nem értettem). Szerdán volt 2 hetes,ma reggel mértük evés előtt 3710 volt.
Az, hogy hazaérkezéskor visszaesett, teljesen normális szerintem, végülis elég nagy stressz az neki, ha belegondolsz, új hely, az utazás hazafelé...nekem is sokat visszaesett a picur, mikor hazamentünk. egyébként nem kevés a tejed, nekem ált. olyan 80-100 ml-ket szív ki a két ciciből összesen és nem is tudok lefejni vagy 5-10 ml-t utána. ráadásul most az utóbbi 2 hétben elkezdett csökkenni, már 1.5 óránként szoptattam, mert egyszerre nem tudott enni max 40-50 ml-t, egyszerűen ennyi volt. tegnap rájöttem, hogy lehet a tea váltás okozta, amíg a mecseket ittam, addig volt tej rendesen, átváltottam laktoherbre, már egész nap csak azt ittam és egyre csak apadt elfele... úgy látszik nekem a mecsek tea meg a karamalz sör válik be, most megint van szépen tejem :) már csak vissza kell szoknia a rendes mennyiségre picurnak, mert sztem már meg összébb ment a kis gyomrocskája, h mostanában olyan keveset tudott enni egyszerre :)
az okosok am azt mondják, olyan 150-200 grammot kell hízniuk hetente, de én úgy vagyok, h a gyermekem nem egy könyv, volt, h egyik héten 100 grammot hízott, következőben meg vagy 230-at. amíg kis formás meg van pocakja, nem aggódók :)
Tudod, mi az, amit máshogy csináltam a második gyerekemnél, mint az elsőnél? A másodiknál nem kölcsönöztem mérleget! Az elsőt mértem kaja előtt, kaja után, este fürdés előtt is, minden nap. És folyamat azt számolgattam, hogy mennyit hízott. Hopp, nem evett eleget? Akkor pótlás! Két hónapig tudtam így szoptatni, miközben ha kértem volna megfelelő segítséget, semmi baj nem lett volna.
A másodikat sosem mértem itthon, HAVONTA mentem át a védőnőhöz vagy a gyerekorvoshoz méretni, és ennyi. A hétvégén lett egy éves, és még mindig tudok szoptatni! Soha nem adtam neki semmilyen pótlást, csak minden alkalommal mellre tettem, ha igényelte. Akkor is, ha csak fél óra telt el az előző szopi óta. Volt olyan nap az első időkben, amikor szinte egész nap cicin volt. Így csinál magának tejet. Nem a teáktól, karamalztól, homepátiás humbugtól, de még csak nem is az erőltetett folyadékbeviteltől, vagy a rántott levestől lesz a tej, hanem kizárólag attól, hogy hányszor van kiürítve a mell. Azt pedig a kisbabánál hatékonyabban semmi nem tudja kiüríteni. A mell elsősorban szoptatás alatt termeli a tejet, nem két szoptatás között (bár azért olyankor is tud szép mennyiség termelődni, főleg az első időszakban, amikor még nem állt be a kereslet-kínálat), pont ezért fontos, hogy egy pici kis újszülött minden alkalommal mellre kerüljön, ahányszor igényli. Ettől lesz sok tejed, nem attól, hogy miket eszel-iszol. A fejéssel tovább szaporíthatod a tejet, de mellszívóval akkor sem lehet annyit lefejni, mint amennyit a kisbaba ki tud szívni.
Van egy ún. szaporító fejés, keress rá, ha úgy érzed, hogy kevés a tejed, akkor próbálkozhatsz ezzel, itt meg van adva, hogy felváltva hány percet kell egyik és másik mellet fejni. De az első mindig a szoptatás legyen, utána fejj, ha úgy érzed, hogy kell.
Én fejtem elég sokat a kisebbik fiam mellett, mert szerettem volna, ha van némi többlet, amit el tudok tenni a fagyasztóba, időnként fel is használtunk belőle, meg tejleadó is voltam később egy darabig. Na ezt se hittem volna. Én, aki az első gyerekét csak két hónapig tudta szoptatni, akkor is mindig pótlással? Erre tessék, a másodiknál csak annyi történt, hogy nem stresszeltem, nem pótolgattam, csak adtam neki cicit, ahányszor kérte. Igazából ennyi a szoptatás.
Ha emellett valami nehézség adódik, az lehet egy rossz technika miatt, vagy valamilyen anatómiai eltérés miatt, stb., de ezt egy szoptatási tanácsadó rögtön meg tudja állapítani, és tud segíteni a probléma megoldásában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!