Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Így meddig használható fel a...

Így meddig használható fel a lefejt tejci?

Figyelt kérdés
Lefejés után egyből hűtőbe rakom, majd 8 óra múlva előveszem, megmelegítem.De nem enné meg a babám, csak 3 óra múlva.Vajon akkor még megeheti??Máshogy nem tudom megoldani, mert elutazunk,elég hosszú lesz az út.
2010. máj. 7. 10:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha nem melegíted meg a hűtőből való kivétel után, akkor odaadhatod a babának. "

Kérdés:

Hogyan és meddig tárolható otthon az anyatej ?

Válasz:

Teljesen steril körülmények között tárolt anyatej ( tiszta kézzel fejve, tiszta edényben) szobahőmérsékleten egy napig, hűtőben két napig, nem nyitogatott fagyasztószekrényben fél évig felhasználható marad. A tárolt tej nem valami bizalomgerjesztően néz ki, erre készülj fel: elválnak az összetevői, felül a zsír, alul az egyéb, kicsit szürkés és néha enyhén szappan szagú. A felengedésnél a legjobb, ha a tárolóedényt meleg vízfürdőbe állítod, és időnként összerázogatod, hogy az edény falára tapadt fehérje és zsírcseppek is belekerüljenek a tejbe. A fölengedett tejet forralni nem kell, sőt, nem is javasolt, mert így tönkremennek benne az értékes fehérjék. "

2010. máj. 7. 10:26
 2/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
Előző válaszoló nem igazán értette a kérdést. Én még nem vittem így magammal anyatejet, hogy előre fel kellett volna melegítenem, de számomra nem hangzik túl jól, hogy három órán keresztül "érlelődjön" termoszban (mert gondolom, abban tartanád melegítés után). De a termosztasakokat se véletlenül találták ki, persze én inkább már pépek, gyümi-zöldség és tea melegen tartására használnám, de szerintem az újramelegített tej gázos. De hátha lesz még válaszoló anyuka, aki kipróbálta, és nem lett a babájának semmi baja... Esetleg azt nem tudod megoldani, hogy nem hűtött és újramelegített tejet viszel magaddal, hanem frissen lefejt, még langyos tejet? Annak biztos nem lesz semmi baja addig.
2010. máj. 7. 10:44
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Az a baj, hogy csak most tudtam fejni, mert most sok volt, de estére, mire indulunk, örülök, ha a babámnak elég lesz, pluszban már nem marad tejci, hogy fejhessek.És ha induláskor csak kiveszem a hűtőből, nem melegítem fel, akkor vajon felmelegszik 3 óra alatt magától annyira, hogy odaadható legyen?
2010. máj. 7. 10:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Álljatok meg útközben egy vendéglőnél, vagy egy benzinkútnál, és állítsd az üveget vízfürdőbe. Még az is jó, ha forró vizet engedsz rá, úgy is felmelegszik, csak lassabban. Mi is így csináltuk, mindenki nagyon készséges volt, forraltak vizet mikróban egy bögrében, és aztán abba állítottam a cumisüveget, amíg megmelegedett.
2010. máj. 7. 10:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem 3 óra alatt felmelegszik annyira, de hogy biztosra menj, kiveheted indulás előtt még 1-2 órával, és akkor már biztos jó lesz mire etetésre kerül a sor.

Amúgy nálam is előfordult olyan, hogy megmelegítettem az anyatejet, de nem ette meg az egészet egyszerre, és piit később fejezte be. Ilyenkor már nem tettem vissza a hűtőbe, szobahőmérsékleten maradt, és nem lett belőle semmi baj.

2010. máj. 7. 10:58
 6/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
10:44 vagyok. utolsó jó tippet adott, ha a hűtött tejcit viszed magaddal, hidegen a termoszban ellesz addig, míg meg nem tudod melegíteni. de az is megoldás lehet, hogy este, mielőtt indultok, nekiadod a most lefejt tejcit, és akkor is fejsz, és akkor el tudod vinni az útra a frisset.
2010. máj. 7. 10:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Vonattal megyünk, ugyhogy megállni nem tudunk:(De akkor azt csinálom, hogy este odaadom neki amit lefejtem, és indulás előtt fejek frisset.Köszönöm a segítségeteket:)
2010. máj. 7. 11:09
 8/9 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Értettem a kérdést :)) Lehet, hogy kicsit többet bemásoltam a kelleténél, de gondoltam, az is jól jöhet... Az anyatej eleve steril, ha megfelelő tisztasággal fejed, majd megfelelően tárolod, akkor az a hűtőből kivéve "szobahőmérsékleten is kibír 3 órát. Persze a hűtött termosz még jobb ötlet... De itt egy cikk, hogy nyugodtabb legyél : [link]
2010. máj. 7. 11:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekünk annak idején a kórházban azt montdák, hogy a lefejt anyatej szobahőmrsékleten 6-12 óráig eláll.

Ha kiveszed a hűtőből, három óra alatt garantáltan felveszi a szoba hőmérsékletét, melegíteni se kell.

2010. máj. 7. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!