Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » El fog apadni a tejem?

El fog apadni a tejem?

Figyelt kérdés
Nem szoktam fejni, de most szoptatás után gondoltam, lefejem a másik mellemet (egy mellből szoptatok egy alkalommal), mert eléggé feszült, azt hittem, tele van. De 5-6 cseppnél több nem jött (kézi mellszívóm van). Lányom 4 hónapos, nem éhezik, nem hiszem, hogy eddig nem lett volna elég neki a tejem, de ez most megijesztett. Mit tegyek? Szoptatós teát iszom, és naponta 12-15-ször szoptatok úgy, hogy a babám átalussza az éjszakát, tehát kb másfél óránként cicin van napközben.
2010. máj. 5. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Dehogy fog! A babád jelezné, ha nem lenne neki elég:)) Nagyon sok bő tejű anyukának se indul be a tejleadó reflexe a fejési kísérletekre, de a baba mindig jóllakik a szopival. Valószínűleg nálad is ez van.
2010. máj. 5. 13:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Remélem, igazad van, köszönöm!
2010. máj. 5. 13:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne aggódj!Nem a baba szívja henem fejni akarod.Nekem a lányom kiszív 160 ml én csak 100 ml tudok kifejni.Érdekes a testünk.Szol a picur ha kevés vagy éhes.Nyugi!!! Amúgy a tejnek 40 nap kell,hogy teljessen elapadjon.

Ha fejés elött 10 percig maszírozod megindul és tudod fejni de akkor sem annyit amennyit a babád szopizna.

2010. máj. 5. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:
A mellszívó nincs olyan hatékony, mint a kicsi babád. Ne aggódj, figyeld a jeleket (esetleg hallgasd, mennyit nyel): ha nem sír, nem nyűgös szopi után, ha ellazult, kiegyensúlyozott, semmi ok az aggodalomra!
2010. máj. 5. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Miért nem próbálod meg kézzel? Nekem Avent mellszívóm van, mégsem használom, mert kézzel sokkal többet lefejek, mint géppel. Bár én sem tudok annyit, mint amennyit a lányom megeszik egyszerre.
2010. máj. 5. 15:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 5. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!