Mennyi idős koráig szeretnéd szoptatni a gyermekedet? Ha több gyermeked van, meddig szoptattál?
Sajnos szoptatásban a "tervezem" és a valóság általában két külön dolog szokott lenni. :)
Megoszlanak a vélemények, vannak az igény szerinti szoptatók, és vannak az óra perc alapon szoptatók. Tehát az első tábor addig szoptat és akkor, amikor a gyerek igényli, a második tábor meg óra percre szoptat és ő dönti el, mikor van a szoptatásnak mint olyannak vége.
Nálunk 1 éves a gyerek és szopizik még, de inkább komfort cicizik, tehát megnyugtatásként használja, nem mint táplálékforrás. Mert amúgy már "minden evő". Persze amit ebben a korban már ehet. De most nagyon cicib×zi. :D Tépi le a ruhát, meg rácsápol a cicire ezerrel. Úgy hogy most félig igény szerint megy a cici, félig meg próbáljuk leszoktatni róla, mert már nem a tej kell neki.
Másfél nagyon max 2 éves koráig szerettem volna. 11 hónapos koráig tudtam. Vagyis tejem lett volna még, csak nagyfiúnak gondolta magát! :) Sehogy se sikerült folytatni, és be kell vallanom, hogy nagyon nehezen viseltem. Kellett egy kis idő, hogy elfogadjam. De most jobbnak látom így, de még azért hiányzik.
Igény szerint szopizott, de azért max 3 hónapos korára nagyjából beállt a rendszer, de közel sem volt a 3 óránkénti szopihoz. De én pláne mióta nagyobb lett, étkezésnek tekintettem a szopizást, így elkerültem a ruhatépést. Azt hiszem jól van ez így, legalább nem lesz olyan, hogy nekem teher és szenvedünk a leszoktatással. :)
13 hónapos koráig cicizett. Magától hagyta abba kb 4 nap alatt.
(3 hónapos korában keztdem a hozzátáplálást)
Mindkét gyerekem majdnem két éves koráig szoptattam, ekkor én szoktattam le őket.
MÉg anno első terhességemkor egyébként úgy gondoltam hogy 1 éves korig fogok szoptatni, de hát akkor még fogalmam sem volt az egészről, miután megszületett az első lányom és 1 éves lett fel sem merült hogy leszoktassam, még nagy ciciző volt akkoriban mindkettő, aztán fokozatosan hagytuk el 2 éves korukig. 2 éves kor után én már nem akartam szoptatni.
A nagyot nem tudtam szoptatni (besárgult, kínlódtam, szenvedtem vele, sehogyan se ment, eléggé megviselt a kudarc), 3 hónapig fejtem neki a tejet tápszer mellé, aztán már nemigen volt.
A pici most lesz 4 hónapos, vele nem volt ilyen gond. 6 hónaposan szeretnèm megkezdeni a hozzátáplálást, ès 1 èves koráig tervezem szoptatni.
Úgy terveztem, hogy sokáig.
Az első gyerkőc 14 hónapos volt amikor terhes lettem a másodikkal, és 4 hónap múlva teljesen elapadt a tejem - ennek ellenére a fiam igényelte a cicit, gyakorlatilag cumi helyett, elalváshoz. Végig szopott terhességem alatt, majd mikor megszületett a húga, 2 hónapig szimultán szoptattam mind a kettőt.
A hugi majdnem 2,5 éves volt amikor megszületett a harmadik gyerkőc, ő onnantól nem kért többet, azt mondta, meghagyja az öcsinek.
Öcsi most 2 éves múlt és elalváshoz kéri (meg néha, alkalomszerűen máskor is). Szerintem 2,5 éves kora körül ő is elhagyja majd, az úgy meg is felelne mindenkinek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!