Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatós anyukák segítség,...

Szoptatós anyukák segítség, mit csináljak?!?!

Figyelt kérdés

3 hetes a kisfiam,egyre több a tejem,már pár napja elég neki és csak 1szer kell adnom tápszert,mert előtte minden etetés tápszer is volt.

A baj az hogy a kisfiam elalszik a cicin és nem szívja ki teljesen viszont én épphogy 100 ml-t letudok fejni 3 óránként ami neki elég de így marad a cumisüveg.

Mit tegyek akkor?

Állandóan szívjam ki és cumisüveg?

Nem fog neki hiányozni az érzés hogy cicin van?!

Nem apad el a tejem így?

2010. máj. 1. 16:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Először is meg kell nyugodnod, mert látom nagyon izgatott vagy, pedig amit leírsz az alapján nincs nagy baj!

Szerintem az lenne a cél, hogy a babád visszatérjen a kizárólagos cicizéshez, mert akkor tud legmegfelelőbben beállni a kereslet-kínálat. Úgy vagyunk megalkotva, hogy pont annyi tejet vagyunk képesek termelni, mint amire a babának szüksége van.

Ha három óránként 100 ml felesleget le tudsz fejni, az azt jelenti, hogy rengeteg tejed van, tehát tápszerre nincs is szükség (valószínűleg eddig sem volt, csak kezdő anyuka lévén aggódtál, vagy "valaki" ezt mondta neked).

Cumis üvegből azért nem célszerű etetni a picit, még akkor sem, ha valóban pótlásra van szükség, mert azt teljesen más technikával kell szopni, mint a cicit, és sajnos könnyebben is folyik belőle, a babának nem kell annyit "dolgoznia" érte, mit a cicin. Így ha huzamosan abból eteted, szélső esetben elutasíthatja az anyamellet is egy idő után. Mivel még nagyon pici, az sem biztos, hogy teljesen magabiztosan elsajátította a szopizás technikáját, bár ezt nem tudhatom, de a tapasztalat az (két gyerek után), hogy kb. egy hónaposak, mire rutin szerűen és vaktában tudnak szopizni.

Azt is jól érzed öszötnösen, hogy a cicizés jó és fontos a babáknak, és igen, ha mindig "csak fejsz", és cumiból adod neki, akkor könnyedén lecsökkenhet, akár el is apadhat a tejed. Bár van, akinek így is sikerül fent tartania a mennyiséget, de ők a kivételek! És az is biztos, hogy ez egy sokkal fárasztóbb módszer, mint ha szopizna, mert az állandó fejés nagyon idő és energiaigényes.

A legjobb módszer, ha nem ragaszkodsz a három óránkénti etetéshez, hanem akkor és annyiszor teszed cicire a babádat, amikor kéri.

A www.lll.hu oldalon kaphatsz még segítséget, nekem is sokszor adtak tanácsot, mindig jó eredménnyel.

Jó babázást és sikeres szoptatást kívánok Neked, amennyiben Te is erre vágysz!

Szívesen írok magánban is, ha gondolod...

2010. máj. 1. 16:31
 2/9 anonim ***** válasza:
én nem adnám neki cumisüvegből, ha elaludt, akkor majd ha felébredt, szopizik újra. én fejtem- szoptattam, hosszú távon nagyon macerás, főleg, ha már csak e miatt nem tudtok kimozdulni ha oicit nagyobb lesz. Csak szoptasd, főleg, ha van elég tejed. Ha éhes, majd eszik. én járkáltam egy kört, amikor elaludt, akkor felébredt, és folytatta.
2010. máj. 1. 16:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönom a válaszokat.

Nem felesleg a 100ml,hanem az összes mennyiség ami ciciben van 3 óránként.

Viszont a babám csak max 50 ml-t szopizik ki és utána csak játszuk az alszik felébred-et volt hogy a következő etetés időpontjáig ezt játszottuk...

Ezért fejem neki már 2 napja:S

2010. máj. 1. 16:44
 4/9 anonim ***** válasza:

mi abban a helyzetben voltunk, hogy tej ugyan volt elég, de a lányunk nem tudod szopizni. próbáltuk bimbóvédővel is, de úgy meg hamarabb kifárdt, mint jóllakot volna és a súlya sem gyarapodott rendesen (plussz besárgult, úgyhogy amúgy is aluszékony volt).

ezért mi gyakorlatilag a fejés-cumisüveg módszert használjuk az első pillanattól kezdve.

innen szemlélve a dolgot, nem feltétlenül olyan rossz megoldás ez így. pontosan tudod, mennyit evett a gyerek, ki tudsz mozdulni, mert más is meg tudja etetni, az esti etetés apáé, lehet pihenni.

persze, értem én, hogy a cici a természetes, de a cumisüvegnek is meg van a maga előnye. az anyatej ami igazán fontos, az meg van.

egyébként van egy tippem, nem olcsó, de meg lehet próbálni. létezik egy ketyere, ami rásegít a cicre. gyakorlatilag vékony csövön keresztül, ami a bimbó mellé van rögzítve, egy plussz tartályból anyatejet ad a babának. lehet, hogy neked ez a megoldás.

imhol:

[link]

2010. máj. 1. 17:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3 hetesen 40-50ml-ket evett, és vígan elvolt vele 3 óráig. A védőnő járt a nyakamra, hogy kevés, de kértem, várjunk egy hónapos koráig, kiderül, hízott-e. Egy kilót hízott az alkalmankénti 40-50 ml-n (úgy hogy éjjel csak egyszer kelt enni, tehát naponta 5, néha 6 alkalommal evett).

Bízd rá a kicsire, ha nem a babámra hallgatok, hanem a védőnőre, akkor rég tápszeresek lennénk.

2010. máj. 1. 17:32
 6/9 A kérdező kommentje:

17:20-as!

Meddig működött ez az anyatej cumisüvegből?

Úgyértem nem apadt el a tej a csak gépi stimulációtól?

2010. máj. 1. 17:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem fog elapadni akkor sem ha csak fejed. Én is első perctől fejtem mert nem volt mit bekapnia:( 10 hónapos korában már én apasztottam mert mert még a fagyóban is 40 liter tej:) Szóval biztos nem lesz kevesebb azért mert csak fejsz.
2010. máj. 1. 22:18
 8/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
Jól csinálod, amit csinálsz, és meglátod, ahogy nő a fiacskád, majd egyre többet lesz ébren, és nem fog elaludni szopizás közben, és visszaállhattok cicire. Egyet tegyél meg feltétlenül, akármennyire is macerásnak tűnik: mindig előbb cicire tedd a babádat, utána add neki a cumisüveget, és csak akkor, ha tényleg úgy érzed, éhes még.
2010. máj. 1. 22:36
 9/9 anonim ***** válasza:
három és fél hónapnál járunk, a dolog eddig működik, igaz már nem csak tejen él, hanem tápszeren is, meg két napja megkapta az első kanál almáját is, viszont 200-240-et eszik alakalmanként, szerintem ezt kevés nő bírná anyatejjel...
2010. máj. 1. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!