Nemsokara szulok es tippeket szeretnek ahhoz, hogy stimulaljam a tejtermelest?
Az én női családtagjaimnak se nagyon volt teje.
Mindenféle stimulálás nélkül annyit tejem volt hogy akár 4-5 jóétvágyú újszülöttnek is elég lett volna
A családodban a nők valószínűleg nem genetikai ok miatt nem tudtak szoptatni, hanem azért, mert nem kaptak megfelelő tanácsot és segítséget.
A tejtermelést igazán hatékonyan egyetlen dolog stimulálja: a kisbaba szopása. Igény szerint mellre tett babánál nem szokott gond lenni. Azt azért kalkuláld be, hogy az első hetekben gyakorlatilag félóránként-óránként is kérhet a baba! Cseresznyenagyságú gyomorral jön világra, ebbe kb. egy evőkanálnyi tej fér. Ráadásul a baba az anyatejet hihetetlenül könnyen, kb. 40 perc alatt emészti. Ezért szoktak az újszülöttek rengetegszer szopizni. Persze van kivétel, de sokaknál így működik.
Lényeg, hogy ne jusson eszedbe a gyakori szopi esetén sem, hogy kevés, vagy nem elég jó a tejed - ilyen egyszerűen nincs. Az anyatej összetétele mindig optimális, a csecsemő életkorához való.
Szoptass sokat, nem lesz gond! Elején fárasztó lehet a gyakori mellretétel, én ezt úgy oldottam meg, hogy mellettem aludt éjjel is a babó, így fel se kellett igazán ébrednem a szopikhoz. Aztán ahogy nő a picur, úgy telik el egyre több idő két szoptatás között.
Boldog babázást!
Az anyám csak 3 hónapos korig tudott engem szoptatni, akkorra teljsen elment a teje, mert lusta voltam szopni.
Az én babám is lusta szopni, de én fejek neki jó sokat. Két babára is elegendő tejem van, le is adom a felesleget. Én akórházban kezdte el a mellszívóval stimulálni, mert ha a babám szájára bízom, akkor nem lenne egy csepp se. Teát, homeopátiás bogyókat, sört, rántott levest nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!