A gyerek mennyi idos koraig nem tartod furcsanak a szoptatast, es miert pont addig?
Irjatok legyszi
1. nemet,
2. kort,
3. hany gyereketek van,
4. es ha van, meddig szoptattatok/szoptatta a parotok.
Mindenkinek joga van a velemenyehez, es en oszinte velemenyeket szeretnek. Ne erveljetek, hogy mi miert jobb, illetve a vitara nyissatok masik kerdest, mert ez a kerdes nem egymas minositesere van. Csak sajat magatokrol irjatok legyszi, egyesszam elso szemelyben. ,,Nekem x idos kor utan mar furcs, mert .... 1. N/F, 2. X ev 3. 0/1/2/stb. gyerek 4. nem szoptattam egyaltalan/x ideig szoptattam"
Koszonom elore is a valaszokat!
Ez nem felmereshez, vagy kerdoivezeshez kell, egyszeruen csak kivancsi vagyok, ki hogy all hozza.
39 éves nő vagyok, a fiam 4,5 éves. Én a kórházban még szoptattam, aztán egy hónapig gyógyszert kellett szedni, ami mellett nem lehetett szoptatni. Utána még 2 hónapig sikerült szoptatnom kisebb mennyiségeket, de akkor már a fő a tápszer volt.
Én mindig úgy terveztem, ha optimális lett volna a helyzet, akkr 4 hónapig tuti csak anyatej, aztán elkezdtem volna nagyon lassan kóstoltatni, de nem akartam étkezést kiváltani. Kb fél évesen már lekezdtem volna a hozzátáplálást. Max.8-9 hónapig gondoltam volna a szoptatást.
Távol álljon tőlem, h bárkit is megszóljak, megbántsak, de nekem az 1 éven túli szoptatás már kissé morbid. AZ az anyatej már nem annyira tápláló, inkább csak "játszadozás".
Én így terveztem, de nem így lett. Ez van, emiatt 1 percig nem volt bűntudatom, lelkiismeret furdalásom.
35 éves nő vagyok, egy 4,5 éves fiam van, 3 hetes koráig tudtam szoptatni (de azt is csak jelentős pótlással).
Nekem kb. 2 éves kortól furcsa a szoptatás, mert egy ekkora gyerek már beszél, régen nem baba, régen mindent kell, hogy egyen, egyszóval nagy már.
22 eves no vagyok, egy 2 eves fiunk van, 1 eves koraig szoptattam.
En 1 eves koraig mindenkeppen szerettem volna szoptatni, de a max az masfel ev volt. Annal tovabb semmikeppen sem szerettem volna. Ettol fuggetlenul furcsanak kb 3 eves kortol talalom, addigra mar igazan onallo egy gyerek.
Egy éves kor alatt nekem belefér bárhol, bármikor. Kb. 3 éves korig pedig az, hogy otthon, bár az már nekem látványra furcsa, amikor egy járni tudó, szaladgáló, akár csacsogó kisgyereket szoptatnak, de most úgy gondolom, hogy a sajátomat nagyon maximum 3 éves koráig megszoptatnám, ha igényelné olyan sokáig.
29/N, 2 gyerek, elsőt 2 hónapig szoptattam, második 8 hónapos most, még szoptatom és még jó ideig szeretném is :)
2éves kor felett kicsit furának tartom,3éves kor felett szerintem túlzás (de mindenki maga érzi).
1éves koráig szerettem volna szoptatni az első gyerekemet,de 2 év lett belőle.Második 19hónapos és még szopik este\éjszaka.Harmadikkal 16 hetes várandós vagyok 😊
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!