Nagyon felháborodtam az új Bajnai csomagon. Miért pont a gyerekeseket és a nyugdíjasoknak "intenek be"? Aztán meg panaszkodnak, hogy kevés a "fehér" gyerek! Ti is hasonlóan éreztek?
Szia!
Nekem is ez a meglátásom. És ha csak 2 évig jár a gyes, akkor mit csináljak egy 2 évessel, aki jobb esetben kezd szobatiszta lenni, amikor nincs bölcsőde a falunkba. De ha semmilyen pénzt nem kapunk, akkor nem maradhatunk otthon, muszáj dolgozni menni, de mi lesz a 2 évessel?
üdv. Csilla
Nem hiszem, hogy ezt úgy vezetnék be, hogy nem találnak rá valami megoldást az intézményrendszerben. Még el sem fogadták, szóval szerintem nyugi!
Ezt egy fórumban találtam:
"Tudtál róla, hogy Angliában például 6 hétnyi gyed-szerű, és 6 hónapnyi gyes-szerű ellátás jár? Utána a mama mehet vissza dolgozni, vagy a férje eltartja. Valahogy felnőnek a szerencsétlen angol gyerekek is, szoptatják is őket. Ja és a számláló nem indul újra új gyerekkel. Mi persze nem vagyunk ilyen szegények, nálunk három sorban szült gyerekkel akár hat évig is jó fizut kap az anyuka az államtól. Bizony, mi ilyen gazdagok vagyunk." Szerintem sok igazság van benne. Lehet, hogy jó a gyereknek, ha 3 évig otthon vagy vele, és utána a többivel is, de mégis valaminek a rovására! Mi magyarok nem véletlenül vagyunk szegény ország, mert mindig, mindenkinek, mindenre pénzt adunk. Ezért tartunk ott, ahol vagyunk!
Annak ellenére mondom ezt, hogy én is anyuka vagyok!
Bár az gaz, hogy előbb az intézményrendszert kéne átreformálni ahhoz, hogy ezt be lehessen vezetni!
És, ha ezzel kevesebb "nem fehér gyerek" születik majd? Mert nem kapnak annyi pénzt, hogy otthon lophassák a napot, akkor azt mondom megérte!
Bár ez csak egy vélemény! ÉS persze van jogotok nem egyet érteni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!