Még szoptatom 11 hónapos fiam, de szeretnék augusztus végére 8 kilótól megszabadulni. Hogyan? Mit csináljak?
Hetente 0,5-1 kg fogyás az egészséges, úgyhogy elvileg nem lehetetlen, amit szeretnél - de szoptatás mellett légy körültekintő!
Ha még sokat szoptatsz, akkor én is inkább a több mozgásra szavazok. Mindenképp olyan mozgásformát válassz, amit élvezel, különben drámaian csökken a hatásfoka (bizonyított tény!). A zsírégetéshez kardioedzést kell végezned, optimális esetben heti 3 alkalommal kb. 1 órás tartamban. (25-30 perc torna után indul a zsírégetés.) Ha korábban mozogtál, akkor haladhatsz gyorsabb tempóban a visszaszokással, ha viszont nem érzed magad annyira fittnek, akkor csak fokozatosan növeld a heti adagokat. A legjobb eredményt a közepes intenzitású, de hosszabb idejű edzéssel érheted el.
Ha már keveset szoptatsz, akkor szerintem óvatosan belenyúlhatsz a táplálkozásodba is. Drasztikusan viszont ne csökkentsd a kalóriabevitelt: a szoptatás napi 4-500 pluszkalóriát igényel, ill. az alapanyagcsere-értéked (= nyugalmi állapotban ennyi kalóriára van szüksége a szervezetednek, ahhoz, hogy egyáltalán működjön) alá soha ne menj, különben a tested megbosszulja az "éhezést". Általában próbálj meg egészségesebben étkezni: többször és keveset, a napi kalória 70%-a délig jusson be, délelőtt a szénhidrátdús és délután a fehérjedús ételek, és általában is kevesebb zsiradék és főleg cukor!!! (És ide tartoznak a cukrozott, édesített élelmiszerek, amikkel naponta brutál mennyiségű kalóriát viszünk be látatlanul..)
Én is ezekre figyelek; mozgásként pedig Pilates-ezek, de nem a klasszikus formáját, hanem 3/4 wellness-stepet, BodyArt-ot és PortDeBras-t. ;) 4 hét alatt lement 1 kg és több centi a fenekemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!