Mennyi ideig etetted a babadat kizárólag anyatejjel, mikor, miert es hogyan kezdted a hozzatáplálást?
3 és fél hósan kezdtem el hozzátáplálni, mert nem volt laktató már a tejem, ráadásul soha nem szopizta magát kómásra, így 10 percente éhes volt, a tápszert, valamint a cumit nem fogadta el.
Ha megvártam volna a WHO és egyéb ajánlásokat, akkor 11 hónapos koráig nem kezdtem volna meg a hozzátáplálást, ugyanis 11 hósan ült fel, de még akkor sem a hivatalosan elfogadott egyenes háttal való üléssel. (Különben egészséges gyerek, csak az ülés elhúzódott nála).
Sinemilt adtam neki tápszer helyett, és almalével kezdtem.
Egy héttel 6 hónapos kora előtt kezdtem hozzátáplálni, előtte csak anyatejet kapott, igény szerint. Igen, volt, hogy félóránként kérte, de kedves utolsó, ha nem tudnád, a baba a gyakori szopizással gyártja magának a megfelelő mennyiségű tejet. Nem értem, miért kezdted ennyire korán, ahelyett, hogy igénye szerint annyit szoptattad volna, amennyit kért.
Majdnem 6 hónaposan elkezdtem kóstoltatni gyümölcslével (vagyis igazából sütőtök lével), hat hónaposan kezdett gyümölcspürét kóstolni. Sütőtököt, aztán répát, aztán almát, ezek voltak a legelsők nála. Most nyolc hónapos, a mai napig igény szerint szopizik, amikor csak kéri, bár nap közben ez már ritka. Mostanra már csak reggel és este szopik, a többi étkezésre már szilárdat kap, illetve néha étkezés után kéri még a cicit, de már egyre ritkábban.
Nekem par nap mulva tolti a 6 honapot, de meg nem ül sehogyan. Minimálisan hizik csak az elmult hetekben (havi 200 grammot, volt, hogy csak heti 30-at). A doktorno szerint taplaljam hozza. A szoptatasi tanácsadó az általam szedett vitaminra gyanakodott, tény, hogy mióta nem szedem, állandóan enni akar a babam, ejjel is gyakran kel. Ez a tanácsadó szerint nagyon jo, anyukam szerint éhezik a baba, mert "nem eleg eros" a tejem.
A barátnőm 7 honapos koráig csak szoptatta a kisfiát. Azt gondoltam, lassan megkinalom ezzel-azzal, de nem erőltetem, ha nem akarja... Annyit szopik , amennyit akar továbbra is. Olyan nehez okosnak lenni ebben. Is.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!