Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerinti szoptatás -én...

Igény szerinti szoptatás -én csinálom rosszul?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy sokszor nem tudom miért nyűglödik/sír a kislányom ezért azt csinálom, hogy ilyenkor első lépésben cicire teszem, ha nem kéri utána jön a többi variáció :peluscsere,álmos stb. Mindig az az első gondolatom, hogy lehet éhes ezért kezdem mindig a cicivel,lelkiismeret furdalásom lenne ha mással probálkoznék addig meg ő sírna az éhségtől. A baj ezzel az, hogy nem állt be hogy milyen időközönként eszik,pedig azt olvastam, hogy igény szerinti szoptatásnál is beáll egy idő után, és lehet amiatt mert én mindig ciciztetni akarom és van, hogy úgy eszik, hogy közben nem is volt éhes. A nagyszülők màr kérik, hogy "adjam oda" néha egy 2 órára hagy babázzanak én meg addig csinálhatnék mást,de én nem merem, mert van, hogy 1óra után újra szopizik van, hogy 3óra is eltelik, ezt nem tudom előre így félek, hogy szopizna míg nem vagyok ott.

A másik kérdésem, hogy meddig "kell" szoptatni? Ha majd elkezdjük a hozzátáplálást és eszik már tápláló babaételeket akkor egyre csökken a szopik szàma és egy idő után már nem kell? Ha már csak babaételt kap majd azt gondolom már a reggeli -tízórai -ebéd-uzsi-vacsi elosztásban kapja,erre könnyen átszokik majd az össze-vissza evésről?

Bocsánat, eléggé hosszú lett.

2016. aug. 11. 23:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ne bizonytalanodj el, a babád jelzéseit figyeld, egyáltalán nem kell napirendnek lennie! A nagyszülők meg állítsák le magukat! Mi az, hogy el akarják kérni? Menjenek látogatni, segísenek, amiben tudnak "gügyögjenek" a babához, amennyit akarnak, de ne vigyék el. Nem tudom ezen mit nem lehet megérteni.
2016. aug. 17. 21:19
 12/12 anonim ***** válasza:
Miért nem jó az a nagyülőknek hogy átmenjenek hozzátok? Te meg addig vehetsz egy jó kis fürdőt úgyis pocsék az idő mostanság. Vagy csak pihensz és nézed őket beszélgettek közbe, de ha kellenél ott vagy a babàdnak :)
2016. aug. 17. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!