Vissza lehet hozni a tejtermelést? Már alig van tejem,
pedig csak 2 hós a babám. Már régóta pótolni kell, de
most a napokban drasztikusan lecsökkent, ha így haladunk,
hétfőre nem is lesz.
Figyelt kérdés
Azóta érzem kevesebbnek, hogy kb. 2 hete időnként lefejtem, mert estére nagyon feszült, ha 4 óra telt el 2 szopi között, utána alig akart újratermelődni. Szoktam mérni is a babát, úgyhogy tuti, hogy csökken, napról napra. 90g volt a max, ma csak 10g volt! A Laktoherbet iszom és sok folyadékot is. Ezek után nem merek fejni.
Kb. 1 hete szúrt oldalt a hasam, mintha peteérésem lenne, lehet, hogy meg fog jönni a mensim, ezért van ez?
2010. ápr. 17. 14:53
1/10 anonim válasza:
Szerintem ne idegeskedj ezen, hanem mindig rakd cicire a babót, illetve rendszeresen próbálj fejni.
2010. ápr. 17. 15:00
2/10 A kérdező kommentje:
Csak ahogy írtam, olyan, mintha a fejés után kezdett volna el apadni. Véletlen egybeesés? Szegénykém elég türelmetlen, hogy gyakorlatilag nincs tejcsi, nem nagyon szopizik így, hamar bemérgeli magát.
2010. ápr. 17. 15:02
3/10 anonim válasza:
Minél több inger éri a melledet és minél gyakrabban, annál több tejed lesz.
Minél több pótlást adsz a gyereknek, ő annál kevesebbet fog szopni, ergo egyrenkevesebb tejed lesz. Ezenkívül minél ritkábban fejsz(szoptatsz, annál kevesebb lesz a tejed.
Ingerelni kell a mellet (szoptatás vagy fejés) minél gyakrabban, mert a tejet ez hozza meg, nem a tea.
4 hetes kisfiú anyukája (akinek annyi teje van, hogy azt se tudja, hová tegye)
2010. ápr. 17. 15:15
4/10 A kérdező kommentje:
Olyan anyuka is írhatna, akinek szinte elapadt és valahogy újra lett teje.
2010. ápr. 17. 16:13
5/10 anonim válasza:
Szia! Én "olyan anyuka" vagyok, de azért jók a fenti tanácsok. Nekem is akkor apadt el majdnem, amikor először megjött a mensim. Azután meg pár napig a fiam fintorgott... Nem a fejéstől apad, nyugi, most a hormonok miatt is idegesebb vagy! Arra azért vigyázz, hogy ne erőltesd túl a melled, inkább pihenés-szopi v fejés-Te is egyél igyál- és megint pihenés szoros ritmusát próbáld kialakítani (vagy tartani) minden jót! (Ja, és sztem a tápszeres anya is anya!!!)
2010. ápr. 17. 16:25
6/10 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy ne adjak neki több tápszert, de most éheztetni sem fogom, az biztos. Egyébként sajnos elég keveset is eszik. Most amit szopizott nem volt mérhető és a tápszerből is csak 70g-t evett! Szóval ettől kevesebbet hova adjak neki?
2010. ápr. 17. 17:29
7/10 anonim válasza:
Próbáld meg, ha nem akarsz fejni, hogy sűrűbben rakd cicire a babát. Azt nem írtad, hogy milyen időközönként szoptatsz. Én megpróbálnám, hogy óránként rakd cicire, ne várd meg míg jelez, és ne adj tápszert. Az én babám se jelzett, de amikor ott volt a cici, "ráharapott". Ha rájön hogy a tápszerrel könnyebben boldogul,nem kell dolgoznia, akkor nem fog szopizni.
Most 19 hós és még szopizik..
2010. ápr. 17. 21:54
8/10 A kérdező kommentje:
3 óránként eszik.
2010. ápr. 17. 22:47
9/10 anonim válasza:
Én sajnos az kis fiam meg születése óta nem tudtam szoptatni mert nem fogadta el a cicimet. Pedig jól volt tejem. Aztán elkezdtem fejni, persze kicsit apadozni kezdett. Minden megpróbáltam amit csak lehetett. A szoptatos teáktól fájt a hasa, a homeos bogyok csak kicsit segítettek és az alkohol mentes sör is. És egyik barátnőm javaslatára elkezdtem talpreflexológiára (talpmasszázs) járni. Kura szerűen 6-szor kellett mennem minden másnap és utána csak heti kétszer. Nekem be vált tök sok tejem lett tőle. A mai napig adom a tejet a babának 3,5 hónapos és még fagyasztottam is le. Pedig még a védőnő is ellenem volt, hogy tuti elfog apadni a tejem mert csak fejem. Persze meg is lepödött a minap, hogy még mindig van tejem. :-)
2010. ápr. 18. 15:52
10/10 A kérdező kommentje:
Velem is közölte a védőnő, még az elején, hogy tuti nem lesz elég tejem, mégis volt kb. 2 hét, hogy nem kellett pótolni. Jó kis védőnők ezek, nem hogy segítenének, még el is veszik az anyák önbizalmát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!