Van itt olyan, aki csinálta a 90 napos diétát szoptatás
alatt? Mik a tapasztalatai?
Figyelt kérdés
7 hós a babám, pürézünk már, de még szopik is. 15kg feleslegem van és nyakunkon a nyár, úgyhogy elkezdtem hétfőn a szétválasztó diétát, de persze van bennem félsz is emiatt. Az írjon légyszi, akinek van személyes tapasztalata, milyen hatással volt a diéta a szoptatásra!
2010. ápr. 16. 23:13
1/8 anonim válasza:
Szia, én próbáltam, az a tapasztalatom, hogy a gyümölcsnap kizárt- nem volt tejem olyankor, és fehérje napon szintén löttyedt cicik vártak:S de lehet más máshogy reagál rá. Amúgy 7 hónaposan változóan szopiznak a babák, ha a tiéd gyakran, akkor nem nagyon ajánlom, ha nem nagyon szopizik, akkor talán simán mehet.
2010. ápr. 16. 23:26
2/8 anonim válasza:
Én akkor kezdtem el amikor a fiam,már csak reggel és este szopizott,úgy hogy az inkább már csak pótlás volt.Nekem nem befolyásolta a szoptatást,bár ha még többször szopizott volna egy nap,akkor nem mertem volna elkezdeni.Nekem a doki azt mondta amikor kérdeztem hogy az a lényeg,hogy vigyek be kalóriát.ennél a diétánál ez megvan.
2010. ápr. 17. 12:17
3/8 A kérdező kommentje:
Kisfiam hajnalban-reggel és este szopizik és 3x pürézik. Volt már egy gyüminapom, az tényleg gáz volt, pedig ettem a banánokat, hogy vigyek be szénhidrátot. Úgyhogy úgy gondoltam, gyüminap délután is fogok enni egy adag kaját (vagy főzeléket, vagy tésztát), és így remélem nem lesz hatással a tejcire. Végül is a többi napon eszek, sőt sokkal vitamindúsabban , mint máskor. Köszi a válaszokat, de ha van még valakinek személyes tapasztalata, kíváncsi lennék!
2010. ápr. 17. 14:21
4/8 xStefix válasza:
Én ugyan nem vagyok érintett, de dietetikus hallgatóként inkább azt javaslom, hogy diétát szoptatás alatt ne, pláne ezt a fajtát! Akkor sem, ha csak napi 2x szopik még/már.
Ha mindenáron fogyókúrázni szeretnél, akkor inkább a kalóriákat fogd vissza (amennyire még szabad), étkezz egészségesebben és kezdj el rendszeresen mozogni.
Az ilyenfajta diétákat az "egészséges" és nem szoptató felnőtteknek találták ki - bár azért az mindenképp figyelemreméltó, hogy csak 90 napig szabad csinálni. És nem véletlenül...
2010. ápr. 20. 16:48
5/8 anonim válasza:
A 16:48-asnak tökéletesen igaza van!
Én is akartam ezt csinálni és egy szakértő javaslatára nem fogtam bele!
Egyébként én azt tapasztalom,h a szoptatás alatt nehéz kitalálni,h hogyan kéne fogyni,persze akinek nem mennek le maguktól a kilók! Hát,én sem tartozom ezen szerencsések közé!
2010. ápr. 20. 17:45
6/8 anonim válasza:
el kell döntened, hogy mi a fontosabb:
a szoptatás vagy az hogy lefogyj. a kettő együtt nem megy, főleg nem ilyen diétával. a diéta során méreganyagok kerülnek az anyatejbe. akkor már inkább tápszer.
2010. ápr. 20. 20:52
7/8 anonim válasza:
előző vagyok. 14 hónapos a fiam és most kezdtem el fogyni. csak úgy. amióta kevesebbet szopik, kevesebb kaját kívánok...
2010. ápr. 20. 20:54
8/8 A kérdező kommentje:
És akik maguktól fogynak le a szoptatás alatt (jó sokat), azoknak nem kerül méreg a tejükbe?? Amúgy azért választottam ezt a diétát, mert minden nap sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, napi 3-4x, a gyümölcsnapokat nem tartom be, illetve aznap sok banánt eszem és estefelé pogácsát is, hogy legyen CH bevitel. Úgy tudom, szoptatás alatt is megengedett a heti 1kg fogyás, ennyit szeretnék én is fogyni. 10 napja diétázom, de szerencsére nem lett kevesebb a tejem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!