Másnak sem tudnak szopizni koraszülött babái?
Szerintem neked mindenképp érdemes lenne megkeresni egy tanácsadót! Ez elég "speciális" helyzet, de még így is van rá esély, hogy sikerüljön (Habermann-etető, Szoptanít stb.). A cumi viszont nekik sem túl jó pótlási mód, mivel ők még könnyebben rá tudnak szokni a gyengécske szopimozgásuk miatt...
Itt nézz körül:
A tanácsadók közül én személy szerint Rózsa Ibolyát ajánlom, őt telefonon a legkönnyebb elérni.
Sok sikert! :)
36 hétre született a kisfiam, be is ságrult, 5 napig ikubárotban volt, a csecsemősök meg cumisüvegből etették és teáztatták. Eddig alig párszor tudtam mellre tenni (4 hetes), iszonyú pici a szája, a mellem meg óriási, és tele van tejjel. eddig semmi sem segített, pedig mindent próbáéltam: bimbóvédőt, hogy előtte megfejem kicsit stb, de semmi, nem tudja bekapni. Úgyhogy fejem a tejem, és úgy adom neki.
Vigyázz: minél több pótlást adsz a kicsiknek, annál kevesebb lesz a tejed! A sok tejért meg kell dolgozni: két-háromóránként szopi, vagy ha nem tudnak, akkor csontra kifejni. És akkor lesz tejed. Ha nem dolgozol érte (ha már a kicsik gyengék hozzá, akkor neked kell), akkor meg el fog apadni. :-(
Én is bízom benne, hogy ha a kisfiam szája kicsit megnő, meg erősebb lesz, akkor lesz még itt szopi, nem csak cumisüvegből kapja az anyatejet. De amit megfogadtam: TÁPSZER SOSEM LESZ!! Mindent megtreszek, hogy megmaradjon a sok tejem. (Ezt is a mellszívónak, a rendszeres fejésnek köszönhetem, hogy van, magától vagy amennyit a babám szopizott, annyitól nem indult volna be.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!