Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Másnak sem tudnak szopizni...

Másnak sem tudnak szopizni koraszülött babái?

Figyelt kérdés
ikrek vagyunk 2 hósak igénylik a cicit,de nem tudnak megdolgozni a tejcsiért.1 órán keresztül 30 at szopiznak,úgyhogy muszály vagyok fejni,éscumisüvegből odaadni nekik még pótolom is kell,mert nincs elég bizhatok még abba,hogy később fognak tudni szopizni?
2010. ápr. 15. 15:22
 1/4 anonim ***** válasza:
a fiam 35 hétre születtett,sárgassága volt meg elkapta tölem ezt a streptococcus fertőzést 9 napig voltunk korházban,1.5 hónapig én is fejtem neki mert nagyon aluszékony és erőtlen volt.Nehezen szokott rá a cicire ,azt hittem soha se fog cicizni ,de minden nap rá tettem a cicire ,fordult el megint fogadta el aztán lassan ,lassan megszokta.kedves anyuka kitartást kivánok és probáld mindig cicire tenni nehéz lesz meg sirni is fognak de bisztos sikerulni fog.Sok szerencsét!!!19 hónapos kisfiu anyukája.
2010. ápr. 15. 15:51
 2/4 anonim ***** válasza:
elsó vagyok,korházban cicire tettem 0.5 ora alatt csak 5 gr szopizott nagyon elvoltam keseredve,kellett fejni nem volt más.
2010. ápr. 15. 15:54
 3/4 xStefix ***** válasza:

Szerintem neked mindenképp érdemes lenne megkeresni egy tanácsadót! Ez elég "speciális" helyzet, de még így is van rá esély, hogy sikerüljön (Habermann-etető, Szoptanít stb.). A cumi viszont nekik sem túl jó pótlási mód, mivel ők még könnyebben rá tudnak szokni a gyengécske szopimozgásuk miatt...

Itt nézz körül:

[link]

[link]

[link]

A tanácsadók közül én személy szerint Rózsa Ibolyát ajánlom, őt telefonon a legkönnyebb elérni.

Sok sikert! :)

2010. ápr. 15. 15:59
 4/4 anonim ***** válasza:

36 hétre született a kisfiam, be is ságrult, 5 napig ikubárotban volt, a csecsemősök meg cumisüvegből etették és teáztatták. Eddig alig párszor tudtam mellre tenni (4 hetes), iszonyú pici a szája, a mellem meg óriási, és tele van tejjel. eddig semmi sem segített, pedig mindent próbáéltam: bimbóvédőt, hogy előtte megfejem kicsit stb, de semmi, nem tudja bekapni. Úgyhogy fejem a tejem, és úgy adom neki.

Vigyázz: minél több pótlást adsz a kicsiknek, annál kevesebb lesz a tejed! A sok tejért meg kell dolgozni: két-háromóránként szopi, vagy ha nem tudnak, akkor csontra kifejni. És akkor lesz tejed. Ha nem dolgozol érte (ha már a kicsik gyengék hozzá, akkor neked kell), akkor meg el fog apadni. :-(

Én is bízom benne, hogy ha a kisfiam szája kicsit megnő, meg erősebb lesz, akkor lesz még itt szopi, nem csak cumisüvegből kapja az anyatejet. De amit megfogadtam: TÁPSZER SOSEM LESZ!! Mindent megtreszek, hogy megmaradjon a sok tejem. (Ezt is a mellszívónak, a rendszeres fejésnek köszönhetem, hogy van, magától vagy amennyit a babám szopizott, annyitól nem indult volna be.)

2010. ápr. 15. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!