Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy hete szültem de tejem még...

Tinka19 kérdése:

Egy hete szültem de tejem még nincs nagyon tápszerrel egészítem ki. Ti hogy csinálnátok szopi és rögtön a táp? Kezdő anyuka!

Figyelt kérdés
2016. júl. 6. 22:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha bealszik akkor aludhat a baba, majd ha felébred szopozik újra. Ha akkor is bealszik akkor újra aludhat egy kicsit, ha aluszékony és nem gyarapszik akkor keltegesd de pl nekem nagyon nagyon kevés tejem volt és ordított a baba amikor kiürült, esze ágában se volt aludni. Pedig eszik-alszik baba volt ha eleget evett pótlással együtt. Minél kevesebb tápszert eszik a baba annak jobb eséllyel indul meg rendesen a tejtermelés. Nálunk mire sikerült növelni a mennyiséget cumizavaros lett. :( azóta is mohó és türelmetlen ha evésről van szó.
2016. júl. 7. 07:11
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok tanácsot.Az előtte utána való mérést azt mindenképp csinálni fogom.A kórházban mindenki mást mondott.A szoptatási tanácsadó is a minél többszöri mellre helyezést javasolta,de mondta h mellszívót még felesleges használnom.
2016. júl. 7. 07:37
 13/13 anonim ***** válasza:

én két gyereket szoptattam (másodikat még mindig).

Szerintem a minél gyakoribb mellre tétel a kulcs és a két cicis szoptatás, DE mindkettőnél az elején én is használtam minimális tápszert. De ezek az én gyerekeim voltak (nem lettek cumizavarosak), attól még más gyereke más. Szóval én először szoptattam, közben maceráltam, hogy egyen, mert az első kislányom gynegécske volt és hamar kifáradt az elején (nagy munka ám a szopizás nekik is!!) De nagyjából a 2*20 percet próbáltam tartani, de az elején simán megvolt a 2*30 is....

mértem, hogy mennyit evett, nekem ez használt, mert tudtam, hogy ha csak 20 ml-t sikerült szopiznia és utána sírt, akkor adtam még neki minimális tápszert (pl 40ml-t).

De ez csak kb 2-3 hétig volt, addigra már lett elég tejem, mert utána próbáltam még fejni, vagy ha nagyon bealudt, akkor két szopi között is fejtem

A második gyerek szívógép volt, csak éppen nem volt neki elég, azért adtam neki tápszert az elején, de mindig csak kicsit, hogy megnyugodjon. Nekem nem volt opció az, hogy két órán keresztül lógjon a cicin, mert ott volt a nagyobbik akivel foglalkozni kellett, vagy némi házimunka, stb. ő is 2-3 hét után már csak anyatejes lett, és nekem is lett tejem, de már nem fejtem annyit, mint az elsőnél.

Ha két ciciből szoptatsz, akkor ha jóllakott a másodikkal, legközelebb erre a másodikra rakd rá, vagy szopi után fejd ki. Csinálhatod felváltva is, pl jobb cici, bal cici, megint jobb cici, bal cici - ez elég erős ingert ad a tejtermelésre. Igyál, és ne stresszeld magad, valamint próbálj aludni napközben is.

Az éjszakai szopiknál ne sajnáld a felkelést, tudom hogy szar nem aludni csak két órát, de hidd el, elmúlik ez az idő is.

2016. júl. 8. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!