Hogy sikerült elválasztani a gyermeketeket?
Az én lányom 26 hónapos, még 3x szopik napközben, reggel és a két alvás előtt. Én először és egyelőre a délutánit szeretném elhagyni, mert ha bölcsibe megy vagy anyuéknál lesz egész nap (és esti suliba megyek), nem fogom tudni megszoptatni. A reggeli-esti szopit majd akkor hagyjuk el, ha tényleg muszáj lesz. Májusban kezdjük a "hadműveletet".
Jelenleg még szopin alszik el, úgyhogy először a tejet és alvást fogom szétválasztani (év eleje óta esténként kap babatejet is, ezzel így nem lesz gond). Szóval az ölemben babatej, utána cumi a szájba és a kedvenc kispárnája a fejéhez, ez nálunk tuti altató. :) Az egyik nap épp így aludt el, mert nem ebédelt rendesen, úgyhogy nem volt neki elég a tejem - minden különösebb nyügi nélkül beájult. :) Ha hozzászokik az új módihoz, megpróbálom majd letenni a kiságyba, hogy ott is aludjon el.
Az biztos, hogy ebben a korban már lassabban és nehézkesebben megy, ha mi akarjuk őket elválasztani és nem várjuk meg, amíg maguktól hagyják abba. De én nem aggódom emiatt különösebben, mert előbb-utóbb így is sikerülni fog, csak türelmesnek kell lenni és a gyerkőc tempójában haladni. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ilyen "sokáig" szoptatok, sőt, kifejezetten örülök neki.
Kérdező, olvasd el ezt, hátha segít: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!