Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan csináljam? Egyik...

Hogyan csináljam? Egyik mellemben sokkal több a tej, mint a másikban.

Figyelt kérdés

A "rosszabbik" mellemből kb. 30ml-t tud kiszívni a baba, aztán a másikból még jóllakik, de ha a másikkal kezdi, akkor jóllakik és még 30-40ml-t le tudok szívni mellszívóval.

Hogy hozzam fel a másik mellet is? Mindig azzal kezdjük és aztán próbáljam mindkettőt leszívni? Vagy váltogatva kezdjük és egyszer majd beáll? EZ mennyi idő lenne?

Egyéb ötletek esetleg?

Köszi előre is!

2010. ápr. 13. 12:13
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

Én azt javasolnám hogy kevesebb tejet adó melleddel kezd és a maradékot a másikból pótold. Max leszivod mindig. Szerintem ez segiteni fog.

11hós kisfiú anyukája

2010. ápr. 13. 12:16
 2/9 A kérdező kommentje:

és mindkettőből fejjem le?

Félek, ha a "jobbikból" nem fejem, akkor abba meg kevesebb lesz előbb utóbb, és azt sem akarom!

2010. ápr. 13. 12:30
 3/9 anonim ***** válasza:
59%

Nekem a jobb cicimben alig volt tej mikor a fiam pici volt. Mindig a jobbra tettem előbb de nagyon ideges lett sokszor és nem küzdött meg érte, így átkerült a balra, abból lakott jól. A jobbat mindig lefejtem (nekem is 30-40 ml jött csak le).

Ezt csináltam 3 hós koráig. A lefejtet amúgy cumisüvegből odaadtam neki. Fagyasztottam is le belőle de azt nem ette meg felolvasztva és ételbe keverve sem igy önthettem ki később de mindegy:)

Így (végülis ) egy cicivel is 5 hóig csak szopott! Szóval azt akarom mondani ezzel hogy egy ciciből is lehet szoptatni ha minden kötél szakad.

Most a második babámat szoptatom.A jobb mellemben ismét kevesebb a tej de azért van benne, mindig minden egyes szoptatásnál azzal kezdünk!! A lányom nem olyan türelmetlen szerencsére igy van türelme kivárni mig megindul a tej belőle, eszeget rajta olyan 50-60 ml-t majd jön a másik cici.

6 hónapos és még nem kapott mást a tejen kívül.

Én nem fejegetem mostmár. Amelyiket mindig jól kiüríti abban a ciciben mindig lesz tej és elég lesz hidd el, mivel ha üres a mell, az serkenti a legjobban a termelést.

2010. ápr. 13. 12:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Mi még csak három hetesek vagyunk és ezért nem szeretném, ha a másik mellemben meg kevesebb tej termelődne, mint most... hamarosan úgysem lesz elég az sem, ami most van. De akkor a rosszabb mellel fogunk kezdeni + leszívom mindkettőt. Talán a különbség a kettő között így nem lesz nagyobb, mint amekkora most... :S
2010. ápr. 13. 12:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Esetleg más javaslat?
2010. ápr. 14. 08:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt soha elég a bal mellemben, így én azt csináltam, hogy mindig a ballal kezdtem, és utána ment a jobb cicire. A mai napig szopik (9 hónapos) és a bal oldalon még mindig max. 30-40 ml van. AKár egy mellből is etetheted a babádat, gondolj bele, ha ikrek lennének, akkor is elég kellene legyen egy mell egy babának:)

Ha még csak 3 hetes, akkor csináld így, hogy mindig kínálod mindkettőből, és a maradékot lefejed, így lesz tartalék, és serkenti a tejtermelést is. És ne felejtsd, ha gyakran teszed a babát mellre, és a növekedési ugrásoknál sem pótolsz, hanem szoptatsz+fejsz, akkor bőven elég lesz a tejed!

Jó babázást!

2010. ápr. 15. 09:55
 7/9 anonim ***** válasza:

szerintem nappal ne fejd le a maradékot,csak éjjel(gondolom még sűrűn kel a Pici)!:)

Mert az éjszakai "fogysztással" a legkönnyebb növelni a mennyiséget!késő este és a hajnali órák a legjobbak!

Nekem a növekedési ugrásoknál is bevált,már tudtam előre kb mikor lesz és egy héttel előtte elkezdtem a szaporító fejést!(7-7,5-5,3-3,1-1)ha nagyon fáradt voltam a 7 percest kihagytam!

Sok sikert!

2010. ápr. 15. 20:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a "rosszabbik" mellemből nem jön semmi... akkor is fejni kell ugyanannyi ideig?
2010. ápr. 15. 21:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, akkor is fejni kell, a lényeg ilyenkor az ingeren van. A szervezeted érzi, hogy kellene még tej, ezért többet fog termelni:)
2010. ápr. 15. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!