Miért csak 5 percet van cicin?
3 hónapos, és majdnem megduplázta a súlyát, pedig magas súllyal született!
Nem fog azonos ütemben hízni, különben egy éves korára már gurulna...
Szerintem lazíts, szoptass, amikor éri és amennyit kéri, és minden rendben lesz.
Csodálatosan gyarapszik a kislányod, nincs okod aggódni! Nem lesz alultáplált akkor sem, ha esetleg tényleg kevesebb jutna neki a hátsó tejből és több a hígabb első tejből, nyugi, ez nem úgy működik, mintha mi kizárólag csontlevest ennénk és a húst meg a krumplit már sohasem:) Amit tehetsz. valószínűleg jó erős a tejleadó reflexed és jó sok a tejed is. Ha igény szerint szopik és kevesebb, mint 3-4 óra telik el két szoptatás között, akkor próbáld meg ugyanazzal a melleddel kínálni, amelyiken utoljára volt. Tehát ha mondjuk óránként szopik is, 3-4 órán keresztül mindig ugyanazzal kínáld, ahányszor csak kéri. Ezt blokk szoptatásnak hívják, és azoknak segítség, akiknek tényleg olyan sok a tejük, hogy ha minden szoptatásnál mellet váltanának, akkor a pici tényleg mindkettőből csak az első tejig jutna, mert már annyitól jóllakik. Van, akinek akár 6 órán át is mindig ugyanazt a mellét kell kínálnia, hogy "kiürüljön", és csak akkor vált a másikra. ha közben a másik, hanyagolt mell túltelítődik, minimálisat le kell fejni belőle, de sokat nem, nehogy még többet termeljen.
70 g egy hét alatt: mindenhol felhívják a figyelmet arra, hogy a havi gyarapodást kell nézni, nem a hetit. az "elvárt" 150 és a 70 g között kb. egy nagy adag kaki a különbség, vagy egy jóízű szopi, nincs jelentősége. Azt is mondják, hogy amikor a babák éppen hosszra gyarapodnak, akkor a súlyuk átmenetileg stagnálhat, majd a következő hetekben fordul az arány.
Nekem eleinte 20 percet majd ahogy cseperedett egyre gyorsabban vegzett!:) talan 3-4 honapos koratol 5-8 perc volt a cici, neha lemertem es volt,hogy 5 perc alatt 140-et kiszipakolt!:) eros volt a tejleado reflexem...
Es bizony volt ugy hogy kovi szopinal ugyan azt a mellett kapta vissza.
Lehet hogy jönnek a fogai.
Én próbálnám megnyugtatni, pl. ha a fürdést szereti, megfürdetném, és amikor felöltözött, kézben ringatnám úgy, hogy nem próbálnám mellre tenni, de szabadon hagynám a melleket.
Ahogy megnyugszik és félálomba kerül, szopizni fog.
Gyönyörűen gyarapszik a babád, tehát ezek tényleg inkább az egyéni szokások kialakulását kísérő számodra kellemetlen, aggasztó változások.
Amíg nincs láza, nem bukik vissza mindent, nem híg a széklete addig nagy baj nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!