Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet még kipróbálni...

Mit lehet még kipróbálni tejszaporításra, ha nem használ a sör, a tea és a gyakori fejés sem?

Figyelt kérdés
Három hónapos a babám, és már csak 30 ml-ket tudok lefejni (cumisüvegből adom neki). Két nap alatt 100-ról csökkent le. Van még valami, amit megpróbálhatok, hogy legyen tejem?
2010. ápr. 9. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Én rántott levest ettem és segített megnövelte a tejemet.
2010. ápr. 9. 21:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a védőnő kecskerutát és görögszénát javasolt, drogériákban lehet beszerezni, elég jól bevált. Illetve a Humana Still Tea (instant) is jó, ebben van kecskeruta. De a legjobb, ha nem fejsz, hanem mellre teszed a babát...
2010. ápr. 10. 12:43
 3/5 anonim válasza:

Sziasztok!

Én az első válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy azt a bizonyos rántott levest hogyan csinálja!!!

Nekem is hasznos lenne!

Köszönöm szépen

2010. ápr. 10. 20:11
 4/5 anonim ***** válasza:

A gyakori fejés helyett szopizáskor tedd fel mindkét mellre a picit (akár többször is: jobb, bal, jobb, bal...) ez a legjobb ösztönző a tejmirigyeknek, a maradékot mindig fejd le, akármilyen kevés is, ne add fel! Étkezés: tej, olajos magvak, gyümölcsök, hús. Ezeket általában egyáltalán nem, vagy csak mértékkel ajánlják, nekem viszont egy olyan szakember mondta, aki a szoptatáskor fellépő problémákra szakosodott. A tanácsai nagyon beváltak 2 hét alatt bedupláztuk a tejcsi mennyiségét! Sok-sok folyadék (akár napi 4-5 l), sok pihenés, kevés idegeskedés, stressz.

Emellett használhatsz szopiteát, homeos bogyót (urtica urens, more milk plus kapszula).

Addig fokozható a tej mennyisége, amíg a ciciből csöpög a tej, feszül. Ha ekkor sem lakik jól a babád, pótlás kell, mert a mirigyek elérték teljesítőképességük csúcsát.

2010. ápr. 11. 04:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a biztatást.Sajnos már régóta nem csöpög, nem is feszül. A baba csak kb. a felét birta kiszívni egy óra alatt, közben jókat aludt, ezért inkább fejtem, de akkor újra megpróbálom mellre tenni. Köszi!
2010. ápr. 11. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!