Lesz valamilyen hátránya a tápszeres csecsemőknek?
Kedves utolsó!
Ebben nagyon nincs igazad!
Nagyon is mérlegelik a (jó) tanácsadók az előny kockázatot.
Nem "erőltetik", hanem ésszerű körülmények között maximálisan támogatják, ez nagy különbség.
Én szoros kapcsolatban voltam végig egy tanácsadóval, mert rengeteg egészségügyi problémája volt a lányomnak, és amikor végül az elválasztás mellett döntöttem, akkor nem próbált "lebeszélni erről", akkor így volt jó a döntés, utólag nézve is.
Lehet, bár ezzel az állításoddal erősen lebeszélted arról, hogy felhívjon egy tanácsadót, pedig majdnem biztosra veszem, hogy még nem beszélt eggyel sem.
Mert a "genetikusok istenek". Mint általában az orvosok. Pedig a legtöbbjük (tisztelet a kivételnek) egy kis szakterületre specializálódott, a többiről fogalma nincs.
Nekem volt szerencsém értesülni, hogy mennyit tanulnak az általános orvosi karon a szoptatásról, az anyatejről. Hát édes keveset.
Úgyhogy ehhez csak az az orvos ért, aki külön veszi magának a fáradságot és utána jár.
A tápszerlobbi meg közben töretlen. Persze, az is jó lesz.
És lehet, hogy a 3 éves tápszeres gyerek nem beteges, de hosszú távon kéne figyelni, hogy felnőtt korban milyen az egészsége ezeknek az embereknek, ezekről a dolgokról nincsenek statisztikák.
Az meg még mindig nem derült ki, hogy Kérdezőnek milyen betegsége van, számomra teljesen érthetetlen, hogy mi az a gyógyszer, ami egész terhesség alatt szedhető, de szoptatás alatt tilos. Ez szembe megy még a józan paraszti ésszel is.
Egyébként pedig ha onnan nézzük, akkor az egész kérdésnek nem sok értelme, mert Kérdezőnek kell döntenie, ha más lehetősége nincs, akkor nyilván marad a tápszer (ami szerintem sem az ördögtől van!).
És az is rossz megközelítés, hogy "milyen hátránya lesz", inkább arról lehet beszélni, hogy milyen előnye van az anyatejnek. Ez más színben tünteti fel az egész kérdést.
Egyébként ajánlom még alternatívának, hogy ismerőstől próbálj kérni anyatejet az első időre, és akkor tudod, "honnan származik".
Tényleg nézz utána még egyszer, ha nem csak kifogásként akarod a betegségedet, hogy ne ítéljenek el egyből, mert megteszik.
Általában amit terhesen lehet, azt szoptatás alatt is.
Itt hiteles infót kapsz:
Én úgy jártam, hogy szenvedtem gyógyszer nélkül, holott utólag kiderült, nyugodtan bevehettem volna, nem ártottam volna a gyereknek, de a szakorvos a gyógyszerészeti könyvét bújva nem írta fel, mert szinte minden mellé azt írják a biztonság kedvéért, hogy "a kockázatokat és előnyöket mérlegelve...".
Egyébként nyilván az anyatej a jobb. Nem tudtam sokáig szoptatni, de csodás időszak volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!