Lesz valamilyen hátránya a tápszeres csecsemőknek?
Az anyatej, jobb, mint a tápszer, mert olcsó, kéznél van és nem kell melegíteni.
Ugyanakkor ninc hátrányban a tápszeres baba az anyatejeshez képest. Én szülés után azonnal kaptam a kemoterápiát, egy napot se szoptathattam, ellenben tavaszi a lányom, azt javasolták, három hós kortól kezdjem a hozzátáplálást saját gyümölccsel, zöldséggel. Nulla allergia, oviban évi egy náthás hét, suliból meg kizárólag bárányhimlő miatt hiányzott.
12 Szívből remélem, hogy már meggyógyultál.
Természetesen a döntést nem befolyásolja, szerintem is az anyatej az egészségesebb, de néha más anyukákat látva úgy érzem, hogy egyszerűbb a tápszeres etetés, mert így az apuka is tud etetni, így meg tudják osztani egymás között az etetés feladatát, pl. egyik éjjel az egyik, másik éjjel a másik. Aztán lehet, hogy ez a valóságban egyáltalán nem működőképes terv.
Milyen baja lenne?
Mindkét gyerekem tápszeres volt, mert nem tudtam szoptatni (kérem a lepontozásokat, bár nem az én hibám volt!).
Egyiknek sem lett semmi baja, nem is betegesek meg semmi.
Nekem is gyógyszer miatt nem engedték a szoptatást. Nekem nem (csak) azért, mert átmenve a tejbe, ki tudja, mit okoz. Hanem mert én magam meghalnék a gyógyszer nélkül, enyhébb verziója meg nincs.
A gyerekorvostól azt a tájékoztatást kaptam, hogy más anya tejét ne adjam. Mert összeöntik, mert nem ellenőrzik normálisan és mert nem tudod kontrollálni, hogy a másik nő cigizik-e vagy drogozik-e vagy eszik-e csokit, amitől a te gyereked hasa meg majd fáj. De ajánlotta, hogy keresünk anyukát a kerületben, és ha találunk, és akarom, bemutat egymásnak.
De azt mondta, szerinte a tápszert válasszam. A gyerek eddig jól eszik, jól kakál, nem hasfájós, jól fejlődik,nem volt még beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!