Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lesz valamilyen hátránya a...

Lesz valamilyen hátránya a tápszeres csecsemőknek?

Figyelt kérdés
Gyógyszerszedés és egyéb nyomós okok miatt valószínűleg kénytelen leszek a tápszeres etetést választani, az anyatejes táplálás helyett. Tisztában vagyok azzal, hogy fontos az anyatej, lehet, hogy szereznék is anyatejet más anyáktól, bár ennek a tisztaságáról nem vagyok teljesen meggyőződve. A kérdést azért írtam ki, mert nekem döntenem kell erről, tehát nem arról van szó, hogy pl. nincs tejem, illetve nem is tartunk ott, hogy egyáltalán kiderüljön, hogy van-e tej, vagy nincs, de feltételezem lenne, csak a gyógyszer mellékhatások miatt nem akarom, hogy baja legyen a gyermekemnek.

2016. máj. 7. 13:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Ezt a genetikus mondta és érdekes módon a terhesség alatt szedhetem a gyógyszert, szoptatni viszont egyáltalán nem ajánlott mellette. Erős görcsoldó, nem lehet más gyógyszerre cserélni. Ezeket a köröket már lefutottam.
2016. máj. 7. 14:00
 12/26 anonim ***** válasza:
87%

Az anyatej, jobb, mint a tápszer, mert olcsó, kéznél van és nem kell melegíteni.

Ugyanakkor ninc hátrányban a tápszeres baba az anyatejeshez képest. Én szülés után azonnal kaptam a kemoterápiát, egy napot se szoptathattam, ellenben tavaszi a lányom, azt javasolták, három hós kortól kezdjem a hozzátáplálást saját gyümölccsel, zöldséggel. Nulla allergia, oviban évi egy náthás hét, suliból meg kizárólag bárányhimlő miatt hiányzott.

2016. máj. 7. 14:16
 13/26 A kérdező kommentje:

12 Szívből remélem, hogy már meggyógyultál.

Természetesen a döntést nem befolyásolja, szerintem is az anyatej az egészségesebb, de néha más anyukákat látva úgy érzem, hogy egyszerűbb a tápszeres etetés, mert így az apuka is tud etetni, így meg tudják osztani egymás között az etetés feladatát, pl. egyik éjjel az egyik, másik éjjel a másik. Aztán lehet, hogy ez a valóságban egyáltalán nem működőképes terv.

2016. máj. 7. 14:25
 14/26 anonim ***** válasza:
79%
18 éve történt, igen, teljesen rendbejöttem :)
2016. máj. 7. 14:30
 15/26 anonim ***** válasza:
74%
Ez a kérdés eléggé költői, hisz evidens, hogy az anyatej jobb, egészségesebb a babának hosszú távon is. Tehát ha döntés kérdése, akkor egyértelműen az anyatejet érdemes választani, ha meg nem tőled függ, akkor úgyis mindegy, nyilván a tápszeres baba is szépen felnő, nem lesz semmi baja. De a cikkben linkelt oldalt tényleg nézd meg, mert mindenre rámondják, hogy nem használható szoptatás alatt, csak mert nem vizsgálták. Én is most kerestem pl. bőrgombára valamit, de minden krémre azt írják, hogy szoptatás alatt nem lehet, és mégse várhatok a kezeléssel egy évet, míg nem szoptatok, itt meg látszik, hogy alacsony kockázatúak. Rákerestél arra a szerre, amit szedsz? Vagy nincs más alternatíva? Nem nagyon hiszem.
2016. máj. 7. 14:49
 16/26 anonim ***** válasza:
77%

Milyen baja lenne?

Mindkét gyerekem tápszeres volt, mert nem tudtam szoptatni (kérem a lepontozásokat, bár nem az én hibám volt!).

Egyiknek sem lett semmi baja, nem is betegesek meg semmi.

2016. máj. 7. 14:54
 17/26 A kérdező kommentje:
15 Nincs helyettesítő gyógyszer, genetikust kérdeztünk a szoptatás miatt. És a gond az, hogy van alternatíva, egyrészt veszélyeztethetem a gyerekemet azzal, hogy szedem a gyógyszert és így szoptatom, vannak anyák, akik ezt tették, de én nem merném. Másrészt abbahagyhatom a gyógyszert, de akkor komoly fájdalmaim lesznek. tehát a kérdés inkább az, hogy érdemes végigszenvednem pár hónap szoptatást, vagy egyszerűen már újszülöttként azonnal a tápszerrel kezdjünk.
2016. máj. 7. 14:55
 18/26 anonim ***** válasza:
49%

Nekem is gyógyszer miatt nem engedték a szoptatást. Nekem nem (csak) azért, mert átmenve a tejbe, ki tudja, mit okoz. Hanem mert én magam meghalnék a gyógyszer nélkül, enyhébb verziója meg nincs.

A gyerekorvostól azt a tájékoztatást kaptam, hogy más anya tejét ne adjam. Mert összeöntik, mert nem ellenőrzik normálisan és mert nem tudod kontrollálni, hogy a másik nő cigizik-e vagy drogozik-e vagy eszik-e csokit, amitől a te gyereked hasa meg majd fáj. De ajánlotta, hogy keresünk anyukát a kerületben, és ha találunk, és akarom, bemutat egymásnak.

De azt mondta, szerinte a tápszert válasszam. A gyerek eddig jól eszik, jól kakál, nem hasfájós, jól fejlődik,nem volt még beteg.

2016. máj. 7. 15:03
 19/26 anonim ***** válasza:
46%
Semmi hátránya nem lesz. Az én fiam is tápszeres volt 3 hetes korától, már 4 éves, masszív, nagy, egészséges gyerek. 2 évesen került közösségbe, akkor természetesen jöttek a betegségek, pont úgy, mint annál a kislánynál is például, akit még akkor is szoptatott az anyukája. 2 éves koráig talán egyszer volt náthás. Mi először hoztunk tejet a kórházból egyébként, de iszonyú hasfájást okozott.
2016. máj. 7. 15:18
 20/26 Snorri ***** válasza:
72%
Mindenképpen szedd a gyógyszert, a babádnak, gyerekednek elsősorban rád van szüksége, és csak utána az anyatejre. Ha szenvedsz, az hatással lesz az életminőségedre, az pedig az övére. Engedd el. Legyen tápszeres, és kész. Már nagyon jó tápszerek vannak ám. Az én fiam kettő múlt, és elejétől tápszeres. Egészséges, erős, gyönyörű, okos, és magas is! Komolyan mondom. Alig beteg szerencsére, antibiotikumot még nem kellett szednie. Az unokatesója, aki egy évvel idősebb, egy éves koráig szinte csak szopizott, és nagyon beteges, antibiotikumot is sokat szed. Szóval ne aggódj.
2016. máj. 7. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!