Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hol tudok Budapesten anyatejet...

Hol tudok Budapesten anyatejet veni?

Figyelt kérdés
Védőnőt hivtam a kerültünkbe csak beteg és koraszülött baba kap tejet. Máshol nem tudok venni? Köszönöm előre is a válaszokat.
2016. ápr. 27. 12:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta a dokim (v.ker.), hogy ha akarok, vehetek tejet. De, ezeket nem szűrik (dohányosok, kávézók, csípőset evők), és össze is öntik. Mondta, hogy ha mindenképp anyatejet akarok a gyereknek adni, akkor keres a kerületben egy sok tejes csajt, barátkozzunk össze, és ha szimpi, akkor tőle hozzunk majd el.

Ezt magától mondta, mi tápszerezzük a kicsinket, csak amolyan infóként mondta el a dokink, hogy ez hogy van.

2016. ápr. 27. 12:14
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem is gondold meg... Nekem elapadt a tejem kb. egy hónap alatt, de inkább tápszereztem, mert nem tudhatom, hogy mit evett, milyen gyógyszert vett be, dohányzott, ivott-e alkoholt az illető. Tudom, hogy bizalmatlanság, de amíg szoptattam, tudom, hogy mennyi mindenre oda kellett figyelni és nem bízom abban, hogy más, aki nem a saját babájának adja a tejet (lehet, hogy az övé már rég nem is szopik) ennyire odafigyel minden apróságra.
2016. ápr. 27. 12:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Én csak olyat vennék, amit bevizsgálnak, az a biztos, ott még azt is nézik, nincs-e hígítva vízzel, hát még a többi, jóval fontosabb dolgot!

A másik lehetőség, amit korábban írtak, hogy egy adott, általad választott személytől hozod el a friss tejet. Én fagyasztottat nem vennék, a sajátom felengedve irtó büdös volt, pedig frissen semmi baja, és meg sem romolhatott.

2016. ápr. 27. 14:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Én inkább a tápszert adtam. Nem adnám más tejét.
2016. ápr. 27. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! Első gyerkőcnél napi 3 liter tejem volt, majd megszakadt a szívem amikor nap végén öntöttem ki a lefolyóba, hát feladtam egy facebookos baba-mama csoportba egy hirdetést. Jelentkezett is egy környékbeli anyuka, így szerencsére lett gazdája 😁. Nálunk sikerült végül tb- re megoldani így egy fillérjébe sem került. Érdemes neked is a gyerekorvossal is beszélned, mondvacsinált okokkal is van aki felírja, mint pl a tápszertől hasfájós. Remélem most is sok tejem lesz, 39 hetes vagyok, de sajna nem pesti....
2016. ápr. 28. 04:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem, én is azt javaslom, s gondolom te is így fogod csinlni, de ezerszer nézd meg kitől veszed. Mivel én is adtam tejet a védőnőmmel ez gyakran szóba jött és hajmeresztő dolgokat meslt ki mivel csalt pár ezer ft-ért, közben meg egy kisbabát veszélyeztetett...
2016. ápr. 28. 04:27
 7/9 anonim ***** válasza:
de tudsz, csak nem éri meg, még HA vannak is orvosi papírok,az a tej nem lesz minden nap bevizsgálva,tulajdonképp egy másik,idegen nőre bízod a gyereked egészségét, ennél sokkal jobb a tápszer. anno én is odaadtam a tejet,amit nem használtunk el,nagyon sok volt, így nem az,hogy ellenzem,csak nem ajánlom,sose tudhatod
2016. ápr. 28. 17:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Be vizsgálatlant nem veszek! Humanna 1es tapszerel pótlóm . De igen csak sűrűbb a kakija pedig csak pótlásként használom! Mi lesz ha nem lesz már tejcsim és csak tápszert fog kapni lehet kakilni se fog tudni így is a hasfajosága miatt szél csővel bír :(
2016. máj. 2. 18:51
 9/9 anonim ***** válasza:
8: vagy megjavul az emésztése. nem tudhatod. de kaki benn nem marad, nyugi!
2016. máj. 2. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!