Hogyan apaszthatom el a tejem? A kicsi már nem akar szopni, nekem sok a tejem és már magas lázam van 2 napja. Csak szenvedek? Van megoldás?
Ez komoly ? Hogy gyógyszerek kívül semmi nincs, akkor így maradok gyulladt mellekkel?
Írna valaki akinek sikerült elapasztani gyógyszer nélkül is?
Marpedig egyre kevesebbet de kell fejni. Kozbe hideg!vizes borogatas. Lassan, de fog apadni. Sok sikert.
Ui.: bocs, de nagyon irigyellek, hogy ennyi tejed volt, van, bar nekem lett volna
Most kell kifejni, mert a pangó tej hatására eldurvul a mellgyulladàs. Nekem nem vált be a hidegvíz. A babám 10 hetes korában begyulladt a bal mellem. Csillagokat láttam a fájdalomtól, bevörösödött a gyulladt terület, magas lázam volt. Én nem akartam elapasztani /hál' istennek 15 hónapos koráig szopizott/, ezért a dokim tanácsára jó alaposan megszoptattam. Iszonyú fájdalom volt, de a babánál nincs jobb mellszívó. Aztán a dokim további tanácsát követve forró vizes zuhany alá álltam, folyattam a mellemre a forró vizet, és közben masszíroztam. A meleg víz köztudottan lazítja a szöveteket, úgyhogy könnyebb volt kimasszírozni a csomókat. Masszíroztam-fejtem a zuhany alatt, míg egyszer csak már nem feszült annyira. Teljesen kitisztult a gyulladt mellem. Persze a lázam a forró víz hatására az egekbe szökött /40 fok fölé/, de amint megkönnyebbült a mellem, lefeküdtem egy lórúgás lázcsillapítóval, és kialudtam magam. Amikor felkeltem, kutyabajom volt. Persze a dokim antibiotikumot is felírt.
Szval javaslom a meleg zuhany alatti masszírozást egészen addig, amíg csomómentes nem lesz a melled. Ha ezt megtetted, és el akarod apasztani a tejed, fejni kell, de csak akkor, amikor érzed, hogy újra telítődik, és csak annyit, amitőo megkönnyebbülsz. Vagy a gyógyszer a másik megoldás.
Egyébként miért akarod elapasztani, ha olyan sok van? Nem kéri a babád?
Mastodynon csepp (2X 30 csepp naponta). Én azzal apasztottam, nagyon gyorsan csökkent a mennyisége. Ajánlom még, hogy rövid időre jegeld néha a melleidet (fagyasztott zöldborsót zacskóstul rátenni, miközben alulra felveszel egy melltartót, közé teszed a fagyasztott cuccot, és rá egy bővebb melltartót hogy ne mozduljon el a cucc).
Bromocriptint csak végső esetben, mert kegyetlen mellékhatásai vannak! (Persze én is szedtem egy ideig, de kis híján belepusztultam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!