A kislányom most 1 hónapos. Sajnos elég sokáig cicizik. A rekord 8 óra volt, de az általános 1,5-3 óra szopi. Csak cicivel tud elaludni. Ha véletlenül felébred mikor berakom a kiságyába cicit akar és újra kezdjük mintha nem evett volna, így jött össze a 8 órás szopi is. Próbáljuk máshogy lefoglalni, de az csak 10 percre megy. A gyarapodással nincs gond 1 hónap alatt 800 grammot hízott. Még annyi, h az első hetekben átaludta az éjszakát 7-8 órát aludt, ami az elmúlt héten megváltozott nyűgös lett, sírt cicizés közben, kiköpte de akarta. Rémállom volt a múlthét. Kiderült, h születése óta szájpenésze van, de se a kórház, se a gyerekorvos se a védőnő nem vette észre, most pedig szenved. Kérdésem az lenne, h jól teszem e ha megpróbálom leszoktatni a többórahosszás szopiról, illetve lehet e köze a szopistílusának a szájpenészhez? Úgy próbálom leszoktatni, h folyamatosan piszkálom, ha el akar aludni. Eddig azt értem el vele, hogy nem aludt egész nap, üvöltött persze közben még fáj a szája is... Mit gondoltok?
2016. ápr. 11. 18:23
1/8 anonim válasza:
hát hogy a szájpenészhez van e köze, nem tudom, dehogy a 8 óra (a 3 is) abnormális az biztos...igényli a bújást a közelséged, de 1 hónaposan nem kellene non stop rajtad lógnia. Én nem hagynám elaludni.
2016. ápr. 11. 18:26
2/8 anonim válasza:
Ez nagyon nem normális.
Mármint a 3-7-8 óra.
Mindenképpen szoktasd le. Úgy is dajkálhatod, úgy is bújhat hozzád, hogy közben nem cicizik.
Nyilván 1 hónaposan nem tudja elővenni a cicidet.
2016. ápr. 11. 18:35
3/8 A kérdező kommentje:
Hát ez az, nem elég neki a közelségem. Üvölt amíg nem kap mellet.
2016. ápr. 11. 19:32
4/8 anonim válasza:
Szia! Lehet, hogy most van az első növekedési ugrása, azért szopizik annyit, hogy növelje a tej mennyiségét. Ha mellen megnyugszik, akkor valószínűleg tényleg az a baja, hogy éhes. Az én gyerekem az első 3 hetét végigszopizta, igazából non- stop, néha volt egy kis szünet..nem néztem az órát, de szerintem nekünk is megvolt a 8 óra. De ő az elején éppen meghízta a minimumot. 3 hét után viszont, ahogy bellt a kereslet-kínálat, szépen átállt a 2-3 óránkénti evésre.
2016. ápr. 11. 19:38
5/8 A kérdező kommentje:
De ugye azzal nem ártok, ha nem engedem aludni cicin?
2016. ápr. 11. 20:08
6/8 anonim válasza:
Szerintem a két dolog nem függ össze.
A szájpenészt nyilván kezelni kell (azt nem tudom hogyan, mert azzal nincs tapasztalatom), de hogy egy egy hónapos mellen akar lenni, az teljesen normális.
Esetleg keress fel egy szoptatási tanácsadót, nekem más problémával, de tudtak segíteni.
3 gyerekes
2016. ápr. 11. 20:09
7/8 anonim válasza:
Szàjpenészt nem észrevenni elég durva,mivel làtvànyos betegsèg. De hamar ki lehet belőle jönni,te meg nézesd meg magad,mert a hüvelygombàval kaphatta el ha szülés óta ven neki. Meg ha ilyen durva akkor figyelni kell arra is nehogy a fenekénél is kijöjjön a gombàs feetőzés.
A sok cicizés inkàbb a kevés tej eredménye,azért nem alszik be teljesen cicin,mert elfàrad,de nem lakik 100%jól. Ez meg sok cicizéssel orvosolható. Lehet elkezdődött a növekedési ugràs( elviekben 6 hetes kor körül van),ilyenkor hirtelen többet enne,de idő amìg a tejtermelés ezt követni tudja.
2016. ápr. 11. 20:25
8/8 anonim válasza:
Igen növekedési ugrás lehet.
Szerintem a baba tudja mi kell neki én semmit nem tiltottam az első 1 évben mivel addig nem lehet elkényeztetni...addig az ösztöneire hallgat. Tedd te is ezt :) ha szopizni akar szopizzon. Ha nem engeded neki átasz mindkettőtöknek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!