Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek kevés ez a tej...

Szerintetek kevés ez a tej mennyiség?

Figyelt kérdés
Két hetes babám van, és most tartunk ott, hogy kb. három óránként eszik meg 60-70 ml tejcsit (sajnos csak üvegből). Próbálom szaporítani(gyakoribb etetés, fejés, teák,alkoholmentes sör), mert mintha kissé nehezebben jönne egy-két napja a tejcsi. Nem tudom, hogy egy ilyen idős babának mennyit kellene ennie. Koraszülött kisbabám van, de amúgy jó étvágyú kisfiú.
2010. ápr. 5. 19:03
 1/6 anonim ***** válasza:
64%

Szia, szerintem a mennyiséget ne kérdezd, mert mindegyik babának más az igénye.

Ha nem sír, jól elvan, szépen gyarapodik, és 3 óránként eszik, lehet neki ez nem kevés, ez az ideális.

(az én fiam már a kórházban evett ennyit, miután beindult a tejem, 2 hetesen 160-170-eket evett, megnéztem neked a naplóban)

Próbáld tovább szaporítani, ha úgy érzed kevés, esetleg irass fel a dokival tápszert, és próbáld azzal kiegészíteni.

Remélem segítettem!

2010. ápr. 5. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha folyamatosan gyarapodik, akkor nincs miért aggódnod, elég a tejed!
2010. ápr. 5. 20:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2 hetes babának kb. ennyi tejcsi elég. Ha kiegyensúlyozott és 3 óránként eszik akkor minden ok.
2010. ápr. 5. 21:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kedves első válaszoló, hát leesett az állam amikor olvastam, hogy mennyi tejed volt már az elején is :O Gratulálok, bárcsak lenne nekem is ilyen bőséges.

Sajnos a császár miatt nálam később indult be a termelés és valahogy nem érzem úgy, hogy növekedne. Ezért aggódom, hogy elég legyen a kisfiamnak és nehogy pótolnom kellejen tápszerrel. Van itthon, mert kiváltottam a biztonság kedvéért, de mindenképpen szeretném ha

anyatejet kapna. Legalább is minél tovább...

Amúgy most már kezd nőni a súlya, picit nyűgös, de ha kimennek a pocijából a pukik meg teleküldi a pelust akkor teljesen lecsendesedik.

Nagyon remélem, hogy ha majd többet kér akkor tudok neki adni.Megnyugtattatok, hogy a most elfogyasztott mennyiség elég a picimnek.

2010. ápr. 6. 08:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Először is: Ne idegeskedj! Ha nem sír, nem veszít a súlyából, akkor pont elég neki annyi tej. Nálam még 20 ml is nagy szó volt, ha megette az első héten, pedig sok tejem volt. És amit írtál is: gyakori mellre tétel, fejés sok folyadék, finom ételek, minden, amit megkívánsz. Ja és még egy: az alvás!!!!

Miért csak üvegből eszik? Mi a baj?

K.

2010. ápr. 6. 22:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Azok alapján, amiket leírsz jó a tejmennyiséged, nincs miért aggódnod.

Bemásolok neked valamit, hátha ez is megnyugtat:

"„TÉVES AGGODALMAK”

Sok anya úgy gondolja, teje nem elegendő annak ellenére, hogy nincs problémája a tejképződéssel. Aggódnak azon jelek miatt, melyeknek más az oka, illetve nem ismerik fel azokat a tényezőket, amelyek egy szopós csecsemőre jellemzőek. Semmi gond nem lehet a tejtermeléssel, ha a csecsemő jól fejlődik, sok vizeletes és székletes pelenkája van, sőt még akkor sem, ha Ön a következőket tapasztalja:

Csecsemője nagyon gyakran szopik. Sok csecsemő gyakrabban igényli a szopást és az anya közelségét. Gondoljon arra, hogy a gyakori szoptatás biztosítja az elegendő tejmennyiséget, és nem a tej hiányának a jele.

Csecsemője éhesnek látszik a szoptatások után. Az anyatej gyorsabban emésztődik, mint a tápszer, nem terheli meg a csecsemő éretlen emésztőrendszerét, ily módon gyakrabban kell szoptatni, mint a mesterségesen táplált csecsemőket.

Csecsemője hirtelen gyakrabban, és/vagy hosszabb ideig szopik. Azok a csecsemők, akik újszülöttként aluszékonyak, sokszor hirtelen meggondolják magukat, és gyakrabban kezdenek szopni. A csecsemőkre jellemző, az ún. hirtelen növekedési szakasz (kéthetes, hathetes, három hónapos kor körül). Ezen időszakok alatt általában gyakrabban szopnak, hogy a szükségletnek megfelelően emelkedjen az anyatej mennyisége.

Csecsemője hirtelen kevesebb ideig szopik, akár csak öt-tíz percig mellenként. Sokkal könnyebben és gyorsabban képes kiszívni a tejet a mellből most, hogy már gyakorlottabbá vált a szopásban.

Csecsemője nyűgös. Sok csecsemőnek van minden nap egy nyűgös időszaka, körülbelül a nap ugyanazon időszakában. Néhány csecsemő az idő nagy részében nyűgös. A nyűgösségnek az éhségen túl több oka is lehet, de gyakran ez nem ismerhető fel. Ha úgy tűnik, hogy a szoptatás nem segít, próbálkozzon azzal, hogy bepólyázza egy könnyű takaróba, megváltoztatja a helyzetét, sétál vele vagy ringatja. Ne felejtse el, bármi legyen is a csecsemő nyűgösségének oka leggyakrabban a dajkálás nyújtotta biztonságérzetre vágyik.

A melléből csak kicsit, vagy egyáltalán nem csepeg a tej. A tejcsepegés nincs kapcsolatban a tejképződéssel. Valószínűleg azt fogja tapasztalni, hogy ha a tejképződés beindult, és a csecsemő igényeihez alkalmazkodik, akkor a szoptatások közötti tejcsepegés megszűnik.

A melle hirtelen puhának tűnik. Ez akkor következik be, ha a tejképződés a csecsemő igényéhez alakult, és a kezdeti túltelítődés alábbhagyott.

Soha nem érzi a „let-down” reflexet vagy a tejkilövellési reflex érzése nem olyan erős, mint régebben volt. Ez idővel bekövetkezik. Sok anya egyáltalán nem érzi, de felismerése megtanulható, ha megfigyeli a csecsemő szopását és nyelését. "

2010. ápr. 6. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!