Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, hogy ne akarjon...

Mit csináljak, hogy ne akarjon ennyit enni?

Figyelt kérdés
3 hetes a fiam, most 3110 gramm, napi 7-8x eszik és 90-100 millit akar enni mindig. Egy etetésnél van kb. 60-70 milli tejem, ami pont jó adag lenne neki,de ha nem kap plusz 20-30 milli pótlást akkor nagyon sír. Ha megette a pótlást utána rövid időn belül elalszik,nincs probléma. És kel 3 óra múlva.
2016. márc. 25. 13:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Nem igazán értem, hogy miért gond, hogy ennyit eszik? Ha annyival lakik jól, miért ne ehetné meg? 3 naposan evett ennyit a fiam. A házi gyerekorvos lecseszett, hogy csak 70 millit ehetne előírás szerint. Megszeppentem, nem akartam adni neki többet következő etetésnél. Szegény ordított az éhségtől. Oda adtam neki amit kért, és boldogan szunyókált utána. Persze, ha valami egészségügyi probléma miatt nem szabad, az egy dolog, de ha csak azért, mert a nagykönyv szerint annyit kellene ennie, akkor nem szabályoznám be neki.
2016. márc. 25. 14:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Mi az hogy sokat hízott?

Havi 400 a minimum és az is normális ha ezt egyetlen hét alatt meghízza az újszülött (sőt még heti 600 g is oké az első félévben)!

3 hetes kora kőrül simán 120-150-et evett a babánk.

Tedd melre még gyakrabban vagy pótolj!

Ez a két lehetőség van.

Az éheztetést talán te se gondoltad komolyan?

2016. márc. 25. 15:26
 13/15 anonim ***** válasza:

esetleg keress í6 hívj szoptatási tanácsadót, keress rá, hogy a környéken ki van, házhoz megy.

ha gyakrabban mellre teszed, attól lesz több tej.

sajnos én is sok tápszert adtam az elején, aztán nehéz volt csökkenteni. de a tanácsadó segített.

és az összebújás minél kevesebb ruhában, pucér mellkasodra pelenkában.

a pótlást ne cumisüvegből add, abból könnyen jön, hanem kiskanállal, vagy szoptanít-tal, erre is keress rá, mi házilag csináltunk hasonlót.

én görögszéna kapszulát is szedtem, 3szoros adagot egy hónapig.

és ne mérd, csak max 3-4 naponta. számold a tele pelenkát, vagy inkább azt mérd, ha kijön, be is ment.

2016. márc. 25. 15:43
 14/15 A kérdező kommentje:

Félre értitek. Nem akarom éheztetni, sőt eddig semmi baj nem is volt. Csak a védőnő lecseszett,hogy mennyit hízott a gyerek. Utána megkérdezte mennyit eszik mondtam,hogy 100-at és felháborodva mondta, hogy az rengeteg, annyit ne egyen. De úgy szidott le,hogy tök felelőtlennek éreztem magam és majdnem is sírtam magam,hogy miért beszél velem így.

Egyébként 2660-al jöttünk ki egy hetesen.

És ehhez viszonyítva nézte hogy rengeteget hízott,meg, hogy mivel ő hamarabb jött még lassabban kéne híznia.

De én úgy döntöttem, hogy nem érdekel, nem bukja vissza, csak egy minimális mennyiséget a büfivel, nem sír,hogy fáj a hasa, max ha a szelek bántják,de akkor elég neki egy kis masszírozás és rendbe is jön.

Nem a kajáján fogok visszafogni,az se jobb ha azért sír szegénykém mert éhes.

2016. márc. 26. 11:36
 15/15 anonim ***** válasza:
a vedonod nem hallott még arrol hogy nem mindenkinek ugyanolyan a teje? az en lanyom 5 honaposan is csak 80 miliket evett mert egyszeruen olyna zsiros volt hogy nem birt tobbet...mashol meg olvasom hogy 150-200 miliket szopiznak...es konkretan mennyit hizott?
2016. márc. 26. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!