Mit csináljak, hogy ne akarjon ennyit enni?
Dolgozok a tejszaporításon, normálisan táplálkozok napi 4 liter vizet iszok minimum. Laktoherb teát, karamalz sört iszok. Alkalmazom minden nap a "horrorfejést" is. De mást már nem tudok csinálni, mert ha kifogyott a ciciből a tej akkor elkezd sírni cicin, nem lehet megvígasztalni és csak akkor nyugszik meg,ha kap még több tejet.
Ne ítélkezz úgy, hogy nem ismersz minden részletet!
Próbáld meg növelni a tej mennyiségét. Fejéssel, vagy különböző tejszaporítókkal. Igyál sok vizet is. Én naponta 4-5 litert megittam. Van aki a barna sörre esküszik, (alkoholmentesre persze).
Mindenféleképpen a tejszaporításra kell koncentrálni, mert, ha pótolsz akkor esélyes, hogy lassan csak tápot fog enni, mert nem lesz elég a tej. Ha mindig pótolsz akkor nem áll be a melledben a kereslet-kínálat, mindig csak annyi tejed lesz, és az később nem lesz elég. Inkább tedd többször cicire, mint a pótlás.
Ha ennyi tejed van és annak ellenére, hogy mindent megteszel, és még kér, nincs mese, jöhet a pótlás.
Olyan nincs, hogy túl sokat hízik. Nem extrémen hízik, nem is sok a súlya, 3 óránként eszik, mi ezzel a baj? Ne éheztesd. 3 hetesen teljesen normális ez a mennyiség, amit kér. Azért, mert jelenleg nem tudsz több tejet termelni, ne a gyerek igényeit akard ehhez igazítani. Pont fordítva van, a gyerek igényeihez kell neked igazodnod. Mivel nincs annyi tejed, szükséges a pótlás.
Most még az evés a legfőbb dolga, ezt diktálja a létfenntartási ösztöne, enni, enni, enni. Ő még mást nem tud, eszik, alszik, ettől fejlődik. Később ez majd változik.
de lényegében mi a gond ezzel? Mármint értem hogy nem elég neki a tejed pótolni kell. Ha úgy csinálod ahogy írod a fejést, akkor rövidesen beáll majd (én is pótoltam, 3 hetes korától kb. 2 hónapos koráig alkalmaztam az általad leírt techikákat, és addigra tudtuk elhagyni teljesen a tápszert). Tehát ezek nem azonnal hoznak eredményt, hanem több hét alatt.
És én viszont javaslom, hogy mérd továbbra is, nyugodtan, én is mértem, mert csak így tudtam hogy mennyi az a minimális tápszer amennyit adok neki és azzal már jól lakik.
A nagy okosok jönnek vele hogy ne mérjük...de ha sír még utána kénytelen vagy pótolni és azért a tápszer nincs ingyen hogy az ember bekeverjem 50 milit aztán max kiöntöd a felét. Nyugodtan mérd csak :)
És türelem és főleg sok nyugalom, mert a tej egy része fejben dől el :) Mennyit hízik egyébként hetente?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!