Tényleg ne adjak annyit enni az 1 hetes babámnak?
Figyelt kérdés
A doktornő leszidott, hogy sokat eszik a babám, kb 100grammot egy evésnél, 4órát tűr. Ha nem kap annyit, akkor üvölt és keresi a cicit. Azt mondta a doktornő keltsem fel 2óránként, ne hagyjam 4órát aludni. Ti egyet értetek ezzel? Nem értem miért kell zaklatnom egy békésen alvó babát.2016. márc. 20. 17:56
1/11 anonim válasza:
En nagy hulyesegnek tartom felebreszteni2 orankent. En soha nem ebreszettem fel egyik gyerekemet sem. Akkor cicizett amikir akart, nem pont 3 orankent. A kislanyom szinte egesz ejjel cicin volt. Valamikor csak tartotta egyet-egyet beleszivott, de ot megnyugtatta a cicin alvas. Engem meg nem zavart. Most mar 9 honapos ejjel mar nem kell neki cici atalussza az ejszakat.
2/11 Vilcsianyuja válasza:
Ha egyéb baj nincs (nem sárga, nem aluszékony, nem bukós, nem hasfájós, meg amúgy is minden rendben), akkor elengedném a fülem mellett. Ha csak ez az egy indok van, hogy szerinte 3 óránként kell tankönyvi mennyiségeket enni minden csecsemőnek, akkor az orvosváltáson is elgondolkodnék.
3/11 anonim válasza:
Nem. Az érzéseidre hallgass, és a babádra. Annyit egyen, és akkor, amikor szüksége van rá. Én sose ébresztettem egyik gyereket sem, örültem, ha aludtak éjszaka. Ha megéhezik, úgyis felkel. Feltéve, ha egészséges újszülöttről van szó.
4/11 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy túl sokat eszik és nem fog fejlődni.
2016. márc. 20. 18:08
5/11 A kérdező kommentje:
Nem bukik a babám. Egy nyugodt egészséges 1hetes.
2016. márc. 20. 18:09
6/11 anonim válasza:
Legnagyobb babám már a kórházban, 3 naposan is 80 grammot evett, egy hetesen már biztos 100 grammnál többet. Az orvos meg a védőnő csak összemosolygott, hogy nem kell tőle tartani hogy nem eszik eleget. A doktornőd nem is értem, miért adott ilyen tanácsot. 4 óra teljesen rendben van, és a 100 gramm is.
7/11 anonim válasza:
Ha nincs semmi gond egyébként vele, miértkellene keltegetni. Egy 1 hetes baba ugysem fog nagy könyv szerint enni. Igény szerint. És ez így van jól, ha nincs semmi baja. Lehet hogy egyszer 4 ora mulva,máskor meg 1.5 2 óra mulva kér enniÉs ha szoptatod, nem kell méregetni mindig,az csak bezavar egy idő utan.Ha éhesebb úgyis többet eszik,ha nem annyira,kevesebbet.
8/11 anonim válasza:
Sok, egészséges gyerek szoptatása után mondom, hogy a doktornő hülyeséget beszél.
Kérdezz vissza, ha megint piszkál, hogy: maga is csak szigorú időbeosztással eszik és iszik, vagy akkor, amikor éhes és szomjas?
9/11 anonim válasza:
Atya ég! Keltegetni?? Ha jól eszik, sokat, had aludjon csak 4 órát! Nem fejlődik majd jól, mert rendesen eszik?? Szóval ha kevesebbet enne, csak sűrűbben, akkor jól fejlődik majd? :D
10/11 anonim válasza:
ne keltsd fel. alvó babát nem ébresztünk.
Anyatejes babát meg amúgy sem lehet túletetni.
enyém 1 hetesen benyelt 130at. felemeltem, és a felesleg szó szerint orrán-száján kifolyt belőle :o és közben tejgőzösen mosolyogva álomba merült :D
azt hiszem, ekkor mértem utoljára, hogy mennyit eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!