Öt hónapos babáknak mennyit kellene hízniuk hetente kb?
Olvastam, hogy 5 hónapos. Csak elvileg az első fél évre vonatkozik a heti minimum 100 gramm. A másodikra pedig heti átlag 50-150 gramm.
Babák témakörben az én kérdésem nem maradt megválaszolva miután az orvos azzal ijesztgetett, hogy feleannyit hízott csak a babám mint az első 4 hónapban és hogy ez nem jó.
2-es voltam
Nekem is 5 honapos a babam. 300grammit hizott 1 honap alatt! Ekkor meg csak szopizott. Azt mondta kezdjem el a hozzataplalast!! Majd 2 het mulva menjek sulymeresre vissza. Na en estenkent elkeztem potlast adni, de nem sokat, tozoraira meg eszeget de nem nagy mennyisegeket, ezek mellett meg 8x szopik 24 ora alatt. Na vissza vittem es 400-at hizott 2 het alatt amire azt mondta a doki, hogy igy tovabb!
Egyebkent en sem gondoltam volna, hogy annyira gaz a havi 300 amit hizott. Igy is 4 honapos korara meg duplazta a szuletesi sulyat meg 16 centit nott...!
2 hónapos kortól 6 hónapos korig 5-600 grammot kell híznia HAVONTA, de természetesen, mint minden másban, ebben is vannak egyéni eltérések.
Miért kell hetente mérni a babádat? Hacsak nincs valami problémája, felesleges hetente mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!