Ha nem szoptatok, elapad a tejem?
Én betegség és erre való gyógyszer miatt nem szoptathatok, nekem a dokim azt mondta, ahogy megérkezünk a műtétre, szóljak, hogy ez a doki utasítása. És akkor felírják, hogy kell a Bromocriptin (tejapasztó), mert akkor nem fog esetleg megindulni és még rosszabb lesz a helyzetem.
szerintem a dokidnak szólj és a kórházat, amikor megnézitek, kérdezz rá a gyakorlatra, hogy megy ez.
36hkm
Milyen vele járó fájdalmat?
A szoptatás nem fáj!
Nekem is fájdalmas volt a szoptatás, de még ennél is fájdalmasabb, mikor nem ürül ki a mell és begyulladnak a tejcsatornák. Nekem még bőven fél évvel a szoptatás elhagyása után is volt fájdalmas tejcsorgásom.
Szóval ha amúgy megvan a hajlamod erre a fájdalomra, akkor a szoptatás elhagyásával valószínűleg nem fogod megúszni. (Nekem már a terhesség alatt is rettenetesen fáj a mellem, és tudom, hogy megint fájni fog a szoptatás is, de ennyit szívesen vállalok a babámért.)
3.! A szívem megszakadt. Sajnálom!
Az elsőnél olyan sebes volt a mellem,hogy ömlött belőle a vér. Kenegettem,bimbóvédőt használtam,de semmitől sem lett jobb. Szörnyű emlék.
1,5 hónap után egyik napról a másikra abbahagytam a szoptatást és elapadt a tejem. De ezek szerint ez nem törvényszerű és a 2.-nál nehezebb is lehet az elapasztás? Esetleg az elején megpróbáljam kifejni ,amikor megindul? Beszélek az orvossal,de ha ilyen komoly mellékhatásai vannak a gyógyszernek,nem biztos,hogy a legjobb döntés!
5: erről ellentétes vélemények vannak, hogy durva mellékhatásai vannak-e. fel szokták írni magas prolaktin szintre is (én is szedtem és szülés után is fogok) és jól voltam. ki hogy bírja. van, aki pl. az utrogestantól is szédül meg hány, van aki meg jól van.
a dokidat kérdezd meg a Bromoról is, az enyém szerint az én esetemben (amikor nem szabad szoptatnom), sokkal jobb, ha be se indul, mintha el kell apasztani.
Próbálj meg szoptatni! Az első gyerekkel én is pont úgy jártam mint te. Véres mellbimbók, őrjítő fájdalom, rossz technikájú baba, potyogtak a könnyeim mikor szopott néha.
Kb. semmit nem tudtam a szoptatásról. Azt hittem az úgy megy minden nőnek és kész. Begyulladtak a melleim, 40 fokos lázam lett 2 hétig. Ráadásul én császáros voltam, a heg is rettenetesen fájt.
De összességében nekem hiányzott a szép, meghitt, könnyű szoptatási élmény. Második babámmal eltökéltem, hogy utána olvasok és mindenr felkészülök. Remek tippeket, trükköket gyűjtöttem magamnak, és előre felvettem a kapcsolatot egy szoptatási tanácsadóval, plusz a kórházzal szerencsém volt, mert míg az első gyereknél abszolút nem kaptam semmilyen segítséget most külön tanácsadó foglalkozott minden anyával (Uzsoki, Bp.)
És lás csodát: egy azonnal jól szopizó babát adott a sors, és a sok jó tanácsot alkalmazva rengeteg tejem lett, (az elsővel szinte semmi nem volt), és egyetlen egyszer nem sebesedett a mellbimbóm.
Szóval próbáld meg!! A kisbabádnak ez a legerősebb reflexe és igénye amivel világra jön, hogy szopjon. Az anyatej, még ha csak kevés is, de kincs annak a kisbabának, és sosem tudhatod, hogy ezúttal milyen lesz baba, lehet rögtön jól fogja csinálni.
nyilván mindenkinek érzékeny az első 1-2 hónap, ezt elkerülni nem nagyon lehet, de aztán a világ legcsodálatosabb élményévé válhat. :)
A megcsináltatott cicik sem akadály, sok implantátummal rendelkező nő tud szoptatni.
És végül, ha mégis minden kötél szakad, a gyógyszer, vagy az apasztás amiben szintén segít egy szoptatási tanácsadó még mindig előtted áll ,mint járható út. A gyógyszert bármikor kérheted ha feladod.
Én nagyon szurkolok nektek! Még nem késő gyorsan belevetni magad az utána olvasásba, segítség kérésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!