Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Legközelebb is ilyen fájdalmas...

Legközelebb is ilyen fájdalmas lesz a szoptatás? Újból ki fog sebesedni?

Figyelt kérdés
2008-ban szültem az első babámat és nyárra várom a másodikat. A kórházban nagyon kisebesedett a cicim (már a tejet is kihányta szegény gyerek, annyira véres volt). Ez jellemző a második szopi-kezdésre is vagy már "edzett" lesz? Tudok valamit tenni előre?
2010. márc. 30. 07:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon kisebesedett az elsőnél, most a másodiknál a tejbelövellést is alig éreztem, a cicim sem fáj annyira, és lóghat rajta ameddig akar, akkor se sebesedik ki szerencsére. Lehet hogy a szopástechnikája jobb vagy a mellem adaptálódott nem tudom. Reméljük nektek is így lesz. Minden jót!
2010. márc. 30. 07:23
 2/5 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

A lányomnál, aki az elsőszülöttem semmi gond nem volt a szoptatással, még csak nem is fájt a cicim!

A következők az ikrek voltak. Itt már picit sebesedett, mivel két gyerek állandóan szopizta (tápszert nem kaptak). De kb. 1-2 hónap alatt rendeződött, s nem fájt annyira. Negyedik gyerekemnél már a kórházban iszonyúan kisebesedett, aztán még csúnyább lett. Hamarosan tiszta seb, állandóan véres volt! Mindent módszerrel próbálkoztam, voltam védőnőnél, szoptatási tanácsadónál, orvosnál. A 3. hónapban már mindenki azt mondta hagyjam abba a szoptatást mert lassan leszakad a mellbimbóm, akkora vágás volt rajta. Kb. az 5. hónapra rendeződött ez a probléma. Iszonyú volt!!!

S látod nekem a 4. gyerekemnél!!! Valahogy szerintem nem jó technikával szopizott. Pedig próbáltam minden pózt, védőnő is jött naponta segíteni, dehát semmi se segített, amig magától nem állt helyre!

2010. márc. 30. 07:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen,ez általában a baba szopási technikája miatt van, ha nem kapja be rendesen. Azért kell figyelni,föleg az elején,hogy még a bimbóudvar nagy része is a szájában legyen,igy nem sebesedhet ki. Ha kis részét kapta be,akkor ki kell venni a szájából és újra próbálni,amig nem lesz jó.
2010. márc. 30. 08:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is a 3. gyerkőc volt a vámpír. Az első kettőnél nem volt sebesedés, csak nála. Pedig jól szopott, nem volt durva tejbelövellésem, már az első nap 5-10 grammokat evett, 4. nap evett 100-140 grammot egyszerre, mégis sebesre szívta a mellemet. Állandóan igazgatnom kellett, hogy jó pozícióban legyen, szerencsémre nekem kb "csak" 5-6 hétig tartott.
2010. márc. 30. 12:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, levontam a tanulságot :)
2010. márc. 30. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!